Thumbnail
Πρόσκληση σε ημερίδα

Ημερίδα, με θέμα τα «Προγράμματα Μάθησης στον Χώρο Εργασίας - Ποιοτική Μαθητεία ΟΑΕΔ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, (Αριστοτέλους 46, Αθήνα).

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ  Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα νέα Προγράμματα Μάθησης στον Χώρο Εργασίας, για 30 ειδικότητες, που εκπονήθηκαν με ίδια μέσα από τον ΟΑΕΔ, στα οποία καταγράφονται τα μαθησιακά αποτελέσματα (γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες) που πρέπει να αποκτηθούν από τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΣ Μαθητείας, κατά τη διάρκεια της Μάθησης στον Χώρο Εργασίας, καθώς και η σύνδεσή τους με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της ειδικότητάς τους. Σημειώνεται ότι η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων Μαθητείας του ΟΑΕΔ, επιτυγχάνεται με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων, ο ρόλος των οποίων είναι καθοριστικός για την αποτελεσματικότερη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση του συστήματος Μαθητείας και η συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί κύριο στόχο του Οργανισμού.

Ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει με επιτυχία από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, καταξιωμένο  στον κόσμο της εργασίας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο γερμανικό μοντέλο δυικού συστήματος Μαθητείας. Σήμερα, λειτουργούν 49 ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας  ΟΑΕΔ, πανελλαδικά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Οργανισμού, το 56,6% του συνόλου των αποφοίτων των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους, μετά το τέλος της φοίτησής τους και της πρακτικής τους άσκησης, σε χρονικό διάστημα έως και 12 μήνες.

Οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνονται ως εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο και δεν αλλάζουν επαγγελματική πορεία τα επόμενα χρόνια, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα). Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου, που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 21,78 ευρώ/ημέρα πρακτικής άσκησης, εκ των οποίων 16,54 ευρώ/ημέρα επιδοτούνται από το ΕΚΤ.

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

750 ευρώ έκτακτο επίδομα σε 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και άνεργους - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΕΔΩ

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: 450 Διορισμοί στο Υπ.Πολιτισμού ΧΩΡΙΣ πτυχίο - Αιτήσεις εδώ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο