ΟΑΕΔ: Ανανέωση σύμβασης διεκδικούν δυναμικά 5.500 νέοι άνεργοι πτυχιούχοι
Ανακοινωση από το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29

Την Τετάρτη 20/11 πραγματοποιήσαμε, με μεγάλη μαζικότητα, κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε τα αιτήματά μας ως Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 και να πάρουμε μια επίσημη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με αυτά. Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Εργασίας είχαν κινητοποίηση οι συμβασιούχοι δασεργάτες, τους οποίους απολύουν.

Έχοντας κάτω από το γραφείο του χιλιάδες κόσμου που αγωνιά για το μέλλον και την επιβίωσή του, ο κ. Βρούτσης επέλεξε να μην εμφανιστεί, παρά τα συνεχή μας αιτήματα. Μετά την επίμονη παρουσία μας έξω από το Υπουργείο και έχοντας κλείσει για ώρα τη Σταδίου επέτρεψαν σε μόλις 4 (!) άτομα από το Συντονιστικό Αγώνα να μπουν για να συναντηθούν όχι με τον Υπουργό αλλά με τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, ο οποίος επί της ουσίας δήλωνε αναρμόδιος για το θέμα μας!

Από τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρο πως η συνάντηση έγινε λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δημιούργησαν οι εκατοντάδες συνάδελφοι που βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ καμία απάντηση δε δόθηκε για το μέλλον μας με το πρόσχημα «δε γνωρίζω το πρόγραμμά σας» και «δεν αφορά το Υπουργείο Εργασίας αυτό το αίτημα». Μετά από πίεση μας παρέπεμψε σε επόμενο ραντεβού, πάλι μαζί του και όχι με τον Υπουργό ή κάποιον που να θεωρείται «αρμόδιος», την Τετάρτη 27/11.

Στη συνέχεια κινηθήκαμε δυναμικά με πορεία προς το Σύνταγμα και πραγματοποιήσαμε μαζική συνέλευση αγώνα με συμμετοχή από διάφορους νομούς πανελλαδικά, όπου αποφασίσαμε την Τετάρτη 27/11 στις 12:00 να πραγματοποιήσουμε ακόμα πιο μαζική και δυναμική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε εκ νέου πανελλαδική συνέλευση αγώνα.

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως την επόμενη Τετάρτη δεν πρόκειται να φύγουμε από το Υπουργείο Εργασίας, εάν δε συναντηθούμε με αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου που θα μας δώσει σαφή απάντηση για τα αιτήματά μας.

Δε θα συναινέσουμε στην πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της συνεχούς ανασφάλειας. Είμαστε εργαζόμενες/οι και δε θα ανεχτούμε να γινόμαστε «μπαλάκι» της κάθε κυβέρνησης. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και δε θα σταματήσουμε αν δε τα πάρουμε.

Δεν πάμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας! Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των συμβασιούχων και όλων των εργαζομένων που μάχονται για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δε σταματάμε, αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, είμαστε μονάχα στην αρχή!

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες του προγράμματος να πλαισιώσουν με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα την επόμενη κινητοποίησή μας.

Καλούμε σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς, εργαζομένους να είναι στο πλευρό μας στον αγώνα ενάντια στην ανακύκλωση της ανεργίας, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην πάλη για ανανέωση των συμβάσεων μας και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους.

Διεκδικούμε:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Άμεση ανανέωση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

 

σχετικά άρθρα

Ειδική Αγωγή: Εξειδικεύσου στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και πολυεστιακή προσέγγιση
Ειδική Αγωγή: Εξειδικεύσου στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και πολυεστιακή προσέγγιση
Το σεμινάριο που εστιάζει στην Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και την πολυεστιακή προσέγγιση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Εξειδικεύσου στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και πολυεστιακή προσέγγιση
Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Να αποσυρθεί το άρθρο για τα πτυχία των κολεγίων
Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Να αποσυρθεί το άρθρο για τα πτυχία των κολεγίων
Μία ακόμη αντίδραση πανεπιστημιακών ενάντια στη διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα πτυχία των κολεγίων
Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Να αποσυρθεί το άρθρο για τα πτυχία των κολεγίων
Β. Διγαλάκης: Διπλό σύστημα διοίκησης στα πανεπιστήμια
Β. Διγαλάκης: Διπλό σύστημα διοίκησης στα πανεπιστήμια
«Η ενίσχυση του αυτοδιοίκητου με την ολοκλήρωση πρόσθετων διαδικασιών μέσα στα πανεπιστήμια μπορεί να γίνει με μία διττή δομή Συμβουλίου-Συγκλήτου»,...
Β. Διγαλάκης: Διπλό σύστημα διοίκησης στα πανεπιστήμια