καρτα
Αδύνατη η πρόσβαση στο e-banking

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αρκετοί Λαρισαίοι το πρωί της Τρίτης, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μέσω e-banking. Όπως καταγγέλλεται, οι λογαριασμοί φέρεται να είχαν «κλειδώσει» για λόγους ασφαλείας, ύστερα από πιθανή απόπειρα απάτης ή διαρροή προσωπικών στοιχείων.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών στο onlarissa.gr, οι κάτοχοι λογαριασμών στην Εθνική Τράπεζα αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή, καθώς το σύστημα τους εμπόδιζε να συνδεθούν ακόμα και με τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Μετά από επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας, ενημερώθηκαν πως οι κάρτες και οι κωδικοί είχαν τεθεί σε προσωρινή αναστολή, καθώς εντοπίστηκε ενδεχόμενη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων.

Για να αποκατασταθεί η πρόσβαση, ζητήθηκε από τους πελάτες να υποβάλουν αίτημα έκδοσης νέων κωδικών και κάρτας, διαδικασία που απαιτεί την ταυτοποίηση του χρήστη και κάποιες ημέρες αναμονής.

Επαγρύπνηση απέναντι στην ηλεκτρονική απάτη

Το περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και υπενθυμίζει την ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης απέναντι στις ψηφιακές απειλές. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι μέθοδοι εξαπάτησης εξελίσσονται διαρκώς.

Οι αρμόδιες αρχές και τα τραπεζικά ιδρύματα καλούνται να ενισχύσουν τα μέτρα κυβερνοασφάλειας, ενώ οι πολίτες οφείλουν να παραμένουν ενημερωμένοι και προσεκτικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μεχρι
Η ομάδα «Μέχρι Τέλους» καταγγέλλει τον εκφοβισμό στη Βουλή: «Η κυβέρνηση φοβάται μία παρέα παιδιών και ένα μπλουζάκι»
Καταγγελία για εκφοβισμό της ομάδας «Μέχρι Τέλους» μέσα στη Βουλή
Η ομάδα «Μέχρι Τέλους» καταγγέλλει τον εκφοβισμό στη Βουλή: «Η κυβέρνηση φοβάται μία παρέα παιδιών και ένα μπλουζάκι»
kameres1.jpg
Νέος ΚΟΚ: Στα Ταμεία των ενστόλων τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
Ξεσηκώνονται οι δήμοι για τον νέο ΚΟΚ - Έσοδα από τις τροχαίες παραβάσεις θα πηγαίνουν σε συνταξιοδοτικά ταμεία αστυνομικών και στρατιωτικών
Νέος ΚΟΚ: Στα Ταμεία των ενστόλων τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης: «Η επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και παιδιά παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα»
«Έπεσαν χημικά ακόμη και σε μαθητές δημοτικού» - Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας...
Χαρίτσης: «Η επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και παιδιά παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα»