μυαλο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε έρευνα που έγινε μεταξύ 3.500 ατόμων, το 33% απάντησε λάθος σε όλες, ενώ το 83% αστόχησε τουλάχιστον σε μία

Συνήθως τα τεστ IQ έχουν αρκετές ερωτήσεις για να απαντήσει κάποιος, όμως υπάρχουν και κάποια που έχουν λιγότερες.

Οι απαντήσεις που δίνουν οι περισσότεροι στο Cognitive Reflection Test, δεν είναι οι σωστές.

Το Cognitive Reflection Test χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο στον κόσμο και όχι άδικα, καθώς όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το μυαλό τους, καλούνται να βρουν τη λύση σε τρεις μόλις ερωτήσεις.

Σε έρευνα που έγινε μεταξύ 3.500 ατόμων, το 33% απάντησε λάθος σε όλες, ενώ το 83% αστόχησε τουλάχιστον σε μία. 

Αυτές είναι οι παρακάτω στην ελληνική εκδοχή τους...

  1. Αν ένα πορτοκάλι και ένα μήλο κάνουν 1,10 ευρώ και το πορτοκάλι κάνει 1 ευρώ παραπάνω από το μήλο, πόσο κάνει το μήλο;
  2. Αν 5 μηχανήματα χρειάζονται 5 λεπτά για να φτιάξουν 5 μπάλες, πόσα λεπτά χρειάζονται 100 μηχανήματα για να φτιάξουν 100 μπάλες.
  3. Σε μία λίμνη υπάρχουν νούφαρα που κάθε μέρα διπλασιάζονται σε μέγεθος. Αν σε 48 ημέρες κάλυψαν όλη την λίμνη, πόσο χρειάστηκαν για να καλύψουν την μισή;

Οι λάθος απαντήσεις

Οι περισσότεροι στις παραπάνω ερωτήσεις, δίνουν συνήθως λάθος απαντήσεις, καθώς θεωρούν ότι το μήλο κάνει 1 ευρώ, ότι τα μηχανήματα θα χρειαστούν 100 λεπτά για να φτιάξουν ισάριθμες μπάλες και ότι τα νούφαρα θέλουν 24 ημέρες για να καλύψουν την μισή λίμνη.

Ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις

1. Αν ένα πορτοκάλι και ένα μήλο κάνουν 1,10 ευρώ και το πορτοκάλι κάνει 1 ευρώ παραπάνω από το μήλο, πόσο κάνει το μήλο; 0,05 ευρώ. Γιατί το πορτοκάλι κάνει 0,05+1 ευρώ=1,05. Σε αυτό προσθέτουμε και το 0,05 του μήλου, οπότε 1,10.

2. Αν ένα μηχάνημα χρειάζεται 5 λεπτά για να φτιάξει 5 μπάλες, πόσα λεπτά χρειάζονται 100 μηχανήματα για να φτιάξουν 100 μπάλες. 5 λεπτά: Αν 5 μηχανήματα μπορούν να φτιάξουν 5 μπάλες σε 5 λεπτά, αυτό σημαίνει πως 1 μηχάνημα μπορεί να φτιάξει 1 μπάλα σε 5 λεπτά. Οπότε τα 100 μηχανήματα για να φτιάξουν από μία μπάλα το κάθε 1, χρειάζονται 5 λεπτά.

3. Σε μία λίμνη υπάρχουν νούφαρα που κάθε μέρα διπλασιάζονται σε μέγεθος. Αν σε 48 ημέρες κάλυψαν όλη την λίμνη, πόσο χρειάστηκαν για να καλύψουν την μισή; 47. Από τη στιγμή που κάθε μέρα διπλασιάζεται το μέγεθος και χρειάστηκαν 48 ημέρες για να καλύψει την λίμνη, αυτό σημαίνει οτι μία μέρα πριν, δηλαδή την 47η, είχαν καλύψει την μισή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων