Επιλόχεια κατάθλιψη στους άντρες: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Τι δείχνει η μελέτη

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι συνηθισμένη στις γυναίκες, όμως γίνεται να υποφέρουν από αυτή και οι άντρες.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις (Σικάγο) δείχνει ότι οι νέοι μπαμπάδες θα πρέπει επίσης να ελέγχονται για την πάθηση.

Η αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων τους μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της υγείας της μητέρας, δεδομένου ότι η σωματική υγεία των συντρόφων-γονέων είναι τόσο αλληλένδετη, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

«Πολλοί μπαμπάδες αποκτούν άγχος, φοβούνται, δυσκολεύονται να εξισορροπήσουν την εργασία και τις ευθύνες που έχουν πλέον ως γονείς και ως σύντροφοι», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Sam Wainwright, επίκουρος καθηγητής εσωτερικής ιατρικής και παιδιατρικής. «Συχνά οι άντρες δεν αισθάνονται καλά, αλλά κανείς δεν τους ρωτά γι’ αυτό».

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 24 μπαμπάδες χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο των συμπτωμάτων στις μητέρες. Περίπου το 30% των μπαμπάδων ήταν θετικοί στην επιλόχειο κατάθλιψη.

«Μια γυναίκα που κινδυνεύει να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη είναι πολύ πιο πιθανό να της συμβεί εάν έχει έναν καταθλιπτικό σύντροφο», σύμφωνα με τον Wainwright.

Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στη μελέτη προέρχονταν από ομάδες που αντιμετωπίζουν κοινωνικό ρατσισμό και προβλήματα, όπως είναι η παραβατική συμπεριφορά και η φτώχεια, τα οποία επιδεινώνουν τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτό μπορεί να οδήγησε στη διάγνωση περισσότερων περιπτώσεων κατάθλιψης συγκριτικά με προηγούμενες μελέτες, οι οποίες είχαν ένα εύρος από 8% έως 13%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην κλινική Two-Generation, η οποία προσφέρει στις μητέρες πρωτογενή φροντίδα όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο γιατρό.

Οι πατεράδες δεν συμμετείχαν, αλλά οι ερευνητές άκουγαν συχνά σχόλια από μπαμπάδες όπως: «Είμαι πολύ αγχωμένος, αλλά δεν θέλω να το μάθει η σύντροφός μου γιατί είμαι εδώ για να τη στηρίξω».

Οι ερευνητές εξετάζουν τους νέους μπαμπάδες για προβλήματα, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο στόχος της έρευνας είναι να βοηθήσει τους άνδρες να παραμείνουν υγιείς, προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και οι οικογένειές τους, εξήγησε ο Wainwright.

Πηγή: Onmed

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τεμπη
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει»
«Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει», λένε οι καθηγητές Πρωτοβάθμιας - Καλούν στη γενική πανελλαδική απεργία στις 28/2
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει»
sxoleio-ekpaidefsi
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
«Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται», τονίζει η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
Ε ΕΛΜΕ-Θ ΑΦΙΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ
1070 εκπαιδευτικοί και πολίτες υπογράφουν να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και  του Βασίλη Μορέλα, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας
Να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ Χρήστου Ζαγανίδη (πρόεδρος), Σοφίας Στεφανίδου (γραμματέας) και Σίσσυ Φραντζέσκου...
1070 εκπαιδευτικοί και πολίτες υπογράφουν να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και  του Βασίλη Μορέλα, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας