αστροναυτης
Οι λόγοι δεν είναι τεχνολογικοί ή επιστημονικοί

Πρώην διοικητής της NASA αποκαλύπτει ότι η μεγάλη καθυστέρηση δεν οφείλεται σε τεχνολογικούς ή επιστημονικούς περιορισμούς.

Ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι ήταν ακριβώς πριν από 50 χρόνια, με τον πρώην κυβερνήτη του Apollo 17 της Nasa, Eugene Cernan.

Αυτό συνέβη μόλις τρία χρόνια αφότου ο Νιλ Άρμστρονγκ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι το 1969.

Και τότε, πολλοί περίμεναν ότι οι άνθρωποι που θα έκαναν το ταξίδι προς το φεγγάρι θα γίνονταν όλο και πιο πολλοί καθώς η τεχνολογία θα συνέχιζε να εξελίσσεται.

Αλλά αυτό δεν συνέβη, με ένα τεράστιο πλέον χάσμα πέντε δεκαετιών να υπάρχει μεταξύ του σήμερα και του τελευταίου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι.

Ο άνθρωπος που διηύθυνε την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της διοίκησης Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους το 2018: «Αν δεν υπήρχε το πολιτικό ρίσκο, θα ήμασταν στο φεγγάρι αυτή τη στιγμή».

«Στην πραγματικότητα, θα ήμασταν πιθανότατα στον Άρη. Ήταν οι πολιτικοί κίνδυνοι που το εμπόδισαν να συμβεί”. Το πρόγραμμα διήρκεσε πάρα πολύ καιρό και κοστίζει πάρα πολλά χρήματα».

Η NΑSA έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα δούμε αστροναύτες να επιστρέφουν στο φεγγάρι τα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως ήδη από το 2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα