αστροναυτης
Οι λόγοι δεν είναι τεχνολογικοί ή επιστημονικοί

Πρώην διοικητής της NASA αποκαλύπτει ότι η μεγάλη καθυστέρηση δεν οφείλεται σε τεχνολογικούς ή επιστημονικούς περιορισμούς.

Ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι ήταν ακριβώς πριν από 50 χρόνια, με τον πρώην κυβερνήτη του Apollo 17 της Nasa, Eugene Cernan.

Αυτό συνέβη μόλις τρία χρόνια αφότου ο Νιλ Άρμστρονγκ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι το 1969.

Και τότε, πολλοί περίμεναν ότι οι άνθρωποι που θα έκαναν το ταξίδι προς το φεγγάρι θα γίνονταν όλο και πιο πολλοί καθώς η τεχνολογία θα συνέχιζε να εξελίσσεται.

Αλλά αυτό δεν συνέβη, με ένα τεράστιο πλέον χάσμα πέντε δεκαετιών να υπάρχει μεταξύ του σήμερα και του τελευταίου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι.

Ο άνθρωπος που διηύθυνε την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της διοίκησης Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους το 2018: «Αν δεν υπήρχε το πολιτικό ρίσκο, θα ήμασταν στο φεγγάρι αυτή τη στιγμή».

«Στην πραγματικότητα, θα ήμασταν πιθανότατα στον Άρη. Ήταν οι πολιτικοί κίνδυνοι που το εμπόδισαν να συμβεί”. Το πρόγραμμα διήρκεσε πάρα πολύ καιρό και κοστίζει πάρα πολλά χρήματα».

Η NΑSA έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα δούμε αστροναύτες να επιστρέφουν στο φεγγάρι τα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως ήδη από το 2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

putin_trump.jpg
Σφοδρή ανακοίνωση για ιμπεριαλιστική επέμβαση με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας
Η Μόσχα μιλά για «ένοπλη επίθεση» και καλεί σε διάλογο, ενώ η Τεχεράνη κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας
Σφοδρή ανακοίνωση για ιμπεριαλιστική επέμβαση με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας
Νοσοκομείο
Γρίπη: Εκρηκτική αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία – Προειδοποίηση από τον ΕΟΔΥ
Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές μέσα σε μία εβδομάδα, με πολλά σοβαρά περιστατικά σε ανεμβολίαστους – Ισχυρή σύσταση για άμεσο εμβολιασμό και τήρηση...
Γρίπη: Εκρηκτική αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία – Προειδοποίηση από τον ΕΟΔΥ
kke-afises
ΚΚΕ για Βενεζουέλα: Καταγγελία της αμερικανικής επίθεσης και μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό
Σφοδρή ανακοίνωση για ιμπεριαλιστική επέμβαση με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας
ΚΚΕ για Βενεζουέλα: Καταγγελία της αμερικανικής επίθεσης και μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό