Κλιματική αλλαγή: «Ασπίδα» προστασίας η σεληνιακή σκόνη; Και όμως!
Πώς μπορεί η σεληνιακή σκόνη να προστατεύσει κατά της κλιματικής αλλαγής

Μεγάλη σημασία φαίνεται ότι έχει η σεληνιακή σκόνη για την καθυστέρηση της κλιματικής αλλαγής στη Γη, όπως αναφέρει νέα πανεπιστημιακή έρευνα του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Οι ερευνητές εξέτασαν πως ένα νέφος σκόνης που βρίσκεται μεταξύ της Γης και του ήλιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα προκειμένου να μπλοκαριστεί ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες

Αυτή η ακτινοβολία είναι και η αιτία για τη σταθερά αυξανόμενη θερμοκρασία στον πλανήτη μας.

Αρχικά οι επιστήμονες σκέφτηκαν να χρησιμοποιηθεί σκόνη από τη Γη, ωστόσο διαπίστωσαν πως κάτι τέτοιο ήταν ακριβό και ιδιαίτερα δύσκολο.

Στράφηκαν τότε στη χρήση σεληνιακής σκόνης που πιστεύεται ότι θα κοστίσει λιγότερο αλλά θα είναι εξίσου αποτελεσματική.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι έμφυτες ιδιότητες της σκόνης που υπάρχει στην επιφάνεια της σελήνης, την καθιστούν την τέλεια ηλιακή ασπίδα για τη Γη.

Σημειώνουν ότι η αποτελεσματικότητα της ασπίδας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να παραμείνει σε τροχιά προκειμένου να παρέχει συνεχώς σκιά στον πλανήτη μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νουνρλ
Γλυκόξινα noodles με μοσχάρι: Ένα εύκολο και ακαταμάχητο πιάτο
Με απλά υλικά, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και πολύ άρωμα, το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο που φέρνει ασιατική διάθεση στο...
Γλυκόξινα noodles με μοσχάρι: Ένα εύκολο και ακαταμάχητο πιάτο