«Χρυσά» μεροκάματα στα αζήτητα: Το επάγγελμα με μισθό 5.000 ευρώ που δεν επιλέγει κανείς

Επιστήμη 0

Ανακαλύφθηκε απολιθωμένο κρανίο φάλαινας 12 εκατομμυρίων ετών!

φαλαινα-κρανιο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το κρανίο έχει βάρος 295 κιλών!

Σε παραλία του Μέριλαντ ανακαλύφθηκε πρόσφατα το απολιθωμένο κρανίο μιας φάλαινας, η οποία εκτιμάται ότι έζησε πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια, ανακοίνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κάλβερτ.

Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Κόντι Γκοντάρντ, έναν ερευνητή που αναζητούσε απολιθώματα και δόντια καρχαριών, αναφέρει η ανακοίνωση. Είναι το πιο ολοκληρωμένο απολιθωμένο κρανίο φάλαινας που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή Κάλβερτ Κλιφς και ονομάστηκε «Κόντι» προς τιμήν του άνδρα που το ανακάλυψε.

«Αισθανθήκαμε σαν να είχαμε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Παλαιοντολογίας», δήλωσε ο Στίβεν Γκόντφρι, έφορος του μουσείου, διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το είδος της φάλαινας.

Στην ανακοίνωση του μουσείου, επισημαίνεται πως χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να εξαχθεί και να μετακινηθεί το κρανίο, βάρους 295 κιλών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Αναπληρωτές 2026-27: Οι ημερομηνίες της Α’ Φάσης από την αίτηση έως την ανάληψη υπηρεσίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη