Επιστήμονες εντόπισαν αστεροειδή μεγαλύτερο από τον Κολοσσαίο να κινείται προς τη Γη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Κολοσσαίο της Ρώμης κινείται προς τη Γη - Tαξινομήθηκε ως «δυνητικά επικίνδυνος»

Εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Keldysh της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι ένας τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη. Ονομάστηκε 2022 SE37, έχει πλάτος περίπου μισού χιλιομέτρου και ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 3,44 χρόνια, επιβεβαίωσε το Sputnik.

Το Ινστιτούτο Keldysh επιβεβαίωσε ότι ο αστεροειδής, παρόλο που έχει ταξινομηθεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» δεν αποτελεί απειλή για τη Γη τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Ένας αστεροειδής ταξινομείται ως «δυνητικά επικίνδυνος» όταν είναι μεγαλύτερος από 460 πόδια (140 μέτρα) σε μέγεθος και απέχει 75 lakh χιλιόμετρα από τη Γη.Ο αστεροειδής έχει μήκος περίπου 500 μέτρα, γεγονός που το καθιστά σημαντικά μεγαλύτερο από το Κολοσσαίο της Ρώμης που έχει πλάτος 190 επί 155 μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εισερχόμενος αστεροειδής εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας δύο παρατηρητήρια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban. Σύμφωνα με τη NASA, ένας άλλος αστεροειδής με το όνομα 2018 ER1, με πλάτος 26 μέτρα, πέρασ από τον πλανήτη μας από απόσταση πάνω από 56 lakh km στις 2 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, στις 3 Οκτωβρίου θα δούμε τον αστεροειδή 2022 SL28 με πλάτος 10 μέτρα στην πλησιέστερη απόσταση μεγαλύτερη από 16 lakh km από τον πλανήτη μας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καραανλης
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
Διπλό μήνυμα για ελληνοτουρκικά και κράτος δικαίου – Σκληρή προειδοποίηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
νηπιο
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»
Σοκαριστικές καταγγελίες για την υπόθεση κακοποίησης – «Δεν υπάρχουν στοιχεία θανάτου, ούτε ίχνη ταφής», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»