Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ τον Απρίλιο

Με μέσο ευρωπαϊκό όρο το 10% στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η Ελλάδα εμφάνισε για τον Απρίλιο ποσοστό 28%, όπως αναφέρεται σε έκθεση της Eurostat.

Στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) φαίνεται να απέχει σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την έντονα ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021.

ellada-eurostat.jpg

Όπως σημειώνει το iatronet.gr,  σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ευρωπαϊκή Eνωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό εξαμήνου καταγράφηκε τον Νοέμβριο (26%), κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος.

Τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα

Τα ποσοστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα: στη Σουηδία καταγράφηκαν τιμές κατά 5% μικρότερες από τον μέσο όρο της τριετίας 2016 – 2019, ενώ στη Λετονία υπήρξε αύξηση (3%), όπως συνέβη και στην Εσθονία, στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία (4% σε όλες).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) εμφανίζεται αύξηση 18% και 19%.

Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Eνωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paneladikes_3.jpg
Πανελλήνιες: Οι βάσεις αποκαλύπτουν το νέο τοπίο - Ποιοι αναδεικνύονται κερδισμένοι και ποιοι χάνουν φέτος
Ισχυρές αυξήσεις σε Αρχιτεκτονικές, Ναυτιλιακά, Διεθνείς Σπουδές και ΠΑΔΑ. Μειωμένο ενδιαφέρον για τις Στρατιωτικές Σχολές, με 11.000 κενές θέσεις...
Πανελλήνιες: Οι βάσεις αποκαλύπτουν το νέο τοπίο - Ποιοι αναδεικνύονται κερδισμένοι και ποιοι χάνουν φέτος