emvolio koronoiou
POOL / INTIME NEWS
Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Reuters.

«Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Christian Lindmeier απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής την έγκριση του ΠΟΥ, η οποία δίνει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX», πρόσθεσε ο Bancel, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο ΠΟΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

limeniko-10-intime.jpg
Κρήτη: Πέντε νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες – 25 αγνοούμενοι
Συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα - Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, διασώθηκαν 20 άτομα
Κρήτη: Πέντε νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες – 25 αγνοούμενοι
Σοφία Ζαχαράκη
Σε ΦΕΚ η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
Ελληνοτουρκική σύμπραξη στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Σε ΦΕΚ ο νόμος, δείτε τι προβλέπει
Σε ΦΕΚ η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
ταραμοσαλα
Λευκός ή κόκκινος ταραμάς; Το δίλημμα της Σαρακοστής για την τέλεια ταραμοσαλάτα
Ψωμί ή πατάτα για την ιδανική υφή στην ταραμοσαλάτα; Οδηγός επιβίωσης για το τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα
Λευκός ή κόκκινος ταραμάς; Το δίλημμα της Σαρακοστής για την τέλεια ταραμοσαλάτα