emvolio koronoiou
POOL / INTIME NEWS
Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Reuters.

«Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Christian Lindmeier απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής την έγκριση του ΠΟΥ, η οποία δίνει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX», πρόσθεσε ο Bancel, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο ΠΟΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;