κορονοϊός
Η μέση διάρκεια επώασης του κορονοϊού στο ανθρώπινο σώμα, μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου Covid-19, είναι 7,7 ημέρες, μεγαλύτερη από τις τέσσερις έως πέντε ημέρες που συνήθως θεωρείτο έως τώρα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Κινέζων επιστημόνων.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βιοστατιστικής Σιάο-Χούα Τσου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν 1.084 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 στην περιοχή της κινεζικής πόλης Γουχάν, του επίκεντρου της πανδημίας. Διαπιστώθηκε ότι ένας στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 10%) είχε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια επώασης που έφθανε τις 14,3 ημέρες.

 Η νέα εκτίμηση, την οποία οι Κινέζοι ερευνητές θεωρούν πιο ακριβή από την προηγούμενη, που είχε βασιστεί σε μικρά δείγματα ασθενών από την αρχική περίοδο της επιδημίας, αναμένεται να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού μετάδοσης του ιού. Η περίοδος επώασης -ανάμεσα στην αρχική λοίμωξη και στα πρώτα συμπτώματα- διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και θεωρείται κρίσιμη παράμετρος.

 Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://advances.sciencemag.org/content/early/2020/08/07/sciadv.abc1202

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκδηλωση
Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη: Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση στην Καλλιθέα
Κατάμεστη η αίθουσα για το Δημόσιο Σχολείο στην Καλλιθέα – Ισχυρό μήνυμα από την εκπαιδευτική κοινότητα
Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη: Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση στην Καλλιθέα