Η έκθεση των μικρών παιδιών στο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν υπερκινητικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς
Τα παιδιά που εκτίθενται στο κάπνισμα κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής τους είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα υπερκινητικότητας και προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Λάιζα Γκάτσκε-Κοπ του Ιατρικού Κολλεγίου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδοψυχολογίας και ψυχιατρικής «Journal of Child Psychology and Psychiatry», μελέτησαν 1.096 παιδιά.

Διαπιστώθηκε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η δόση νικοτίνης στην οποία τα παιδιά είχαν εκτεθεί (με βάση ανάλυση δειγμάτων από το σάλιο τους) τόσο πιο αισθητή ήταν η εκδήλωση υπερκινητικότητας και συμπεριφορικών προβλημάτων. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, συμφωνεί με ευρήματα από μελέτες σε ζώα, σύμφωνα με τις οποίες η νικοτίνη επιδρά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

«Έχει δοθεί πολλή έμφαση στους κινδύνους του καπνίσματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως τα ευρήματα μας δείχνουν ότι τα παιδιά συνεχίζουν να είναι ευάλωτα στις αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης στη νικοτίνη και κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής τους», δήλωσε η Γκάστσκε-Κοπ.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανακαινιση
Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90% - Ποιοι δικαιούνται και πώς κάνετε αίτηση
Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Έως 36.000 ευρώ επιδότηση και κάλυψη έως 90% – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90% - Ποιοι δικαιούνται και πώς κάνετε αίτηση
Μακάριος Λαζαρίδης
Επικό τρολάρισμα στα social media για τα 15.000 ένσημα Λαζαρίδη: «Δούλευε πριν γεννηθεί;»
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι έχει «λιώσει» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι λογαριασμοί των χρηστών στο X δεν βγαίνουν με τίποτα
Επικό τρολάρισμα στα social media για τα 15.000 ένσημα Λαζαρίδη: «Δούλευε πριν γεννηθεί;»