Επιστήμη

Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος μετεωρίτης - Έχει ηλικία 4,5 δισ. έτη και θα αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαυριτανία

Ο μετεωρίτης ανακαλύφθηκε σε έναν αμμόλοφο της Μαυριτανίας και έχει το μέγεθος μιας μπάλας του τέννις.

Το εύρημα ονομάστηκε  Northwest Africa (NWA) 11119 και θα μελετηθεί με σκοπό να δωθούν απαντήσεις για τους όρους και τις συνθήκες που δημιουργήθηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, η ηλικία του είναι 4,565 δισ. έτη.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, πλέον υπάρχουν στοιχεία που «μιλούν» για τον σχηματισμό πλανητών από βράχους πλούσιους σε πυρίτιο, πριν ακόμη από τη δημιουργία πλανητών που σχετίζονται με τη Γη.

Το ηλιακό μας σύστημα, δημιουργήθηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, μετά από την έκρηξη ενός αστέρα που είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα γιγάντιο σύννεφο αερίου και σκόνης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη