Ποιες είναι οι πιο κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις του κόσμου;
Ιστορικές καταστροφές πόλεων

Πού είναι οι πιο κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις του κόσμου; Μπροστά στις χιλιάδες δολοφονίες αμάχων όταν βομβαρδίζονται πόλεις δεν δίνουμε σημασία στα κτίρια. Κι όμως... η καταστροφή τους είναι σημαντική για την ανάκαμψη ή όχι μιας περιοχής. Και ο πόλεμος δεν ξεχωρίζει έμψυχη ή άψυχη καταστροφή. Τα κατεστραμμένα κτίρια, οι υποδομές, οι πρώτες ανάγκες που διαλύονται είναι μερικά τα αποτελέσματα των πολεμικών συγκρούσεων τους βομβαρδισμούς και δεν είναι μόνο τούβλα και σκόνη.

Η διάλυση μιας πόλης έχει συμβολισμούς και μπορεί να διαλύσει τους κατοίκους της. Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη πολέμους και καταστροφές ποιες πόλεις όμως υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές; Η ερήμωση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τους ISIS φέτος ήταν από τα πιο συγκλονιστικά σημεία καταστροφής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Καταστράφηκε ο Ναός του Μπελ, που είχε ιστορία 2000 χρόνων.Επίσης το Χαλέπι στη Συρία το άλλοτε ονομαζόμενο "η Βιέννη της Μέσης Ανατολής" καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η καταστροφή της Παλμύρας

Στον 20ο αιώνα εφευρέθηκαν μέθοδοι μεγάλης και ευρείας καταστροφής πόλεων.

Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στο Λονδίνο σκοτώθηκαν 17.500 άνθρωποι από τους βομβαρδισμούς, ενώ στο Αμβούργο σκοτώθηκαν 42.600 από τους βομβαρδισμούς του 1943.

Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι είναι δύο πόλεις που υπέστησαν από τις μεγαλύτερες μαζικές καταστροφές στις οποίες όμως μέσα σε μία εβδομάδα κατάφεραν να επαναφέρουν σε λειτουργία το νερό και το ηλεκτρικό.

Το Λονδίνο έχει τη φήμη της πιο καταστραμμένης πόλης από αεροπορικούς βομβαρδισμούς αφού είχε 57 ημέρες συνεχόμενους βομβαρδισμούς. Και παρά το ότι το Λονδίνο υπέστη φοβερές ζημιές, έχασε περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια και σχεδόν όλα τα λιμάνια του υπήρχαν πόλεις στην Αγγλία που είχαν περισσότερες καταστροφές όπως το Κόβεντρι που καταστράφηκε σε μία νύχτα όλο το κέντρο της πόλης και μέχρι το τέλος του πολέμου γκρεμίστηκε το 95% των κτιρίων από βομβαρδισμούς.

Κόβεντρι, Αγγλία

Στη φωτογραφία το Κόβεντρι ύστερα από βομβαρδισμό.

Η Χιροσίμα έχασε 60.000 από τα 90.000 κτίριά της ενώ η Χιροσίμα έχασε 19.400 κτίρια από τα 52.000 παρά το ότι η βόμβα που έριξαν ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Χιροσίμα.

Στο Τόκιο καταστράφηκαν 286.358 κτίρια, περίπου το 26% των κτιρίων της πόλης.

Τόκιο, Ιαπωνια

Το ένα τέταρτο του Τόκιο καταστράφηκε

Στο Βερολίνο καταστράφηκε το 80% του κέντρου της πόλης

Δρέσδη, Γερμανία

Η Δρέσδη όπως ήταν το 1952

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πόλεμος -μεταξύ όλων των άλλων- με τις περισσότερες καταστροφές πόλεων.

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2021: Τι ισχύει για όσους χτυπήσουν το χέρι τους και ΑμΕΑ
Πανελλαδικές 2021: Τι ισχύει για όσους χτυπήσουν το χέρι τους και ΑμΕΑ
Πανελλήνιες-Πανελλαδικές 2021: Ποιοι εξετάζονται προφορικά - Πότε προβλέπεται συμμετοχή στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για υποψήφιους που...
Πανελλαδικές 2021: Τι ισχύει για όσους χτυπήσουν το χέρι τους και ΑμΕΑ