Επιστήμη

Η Google ετοιμάζεται να μας πουλήσει έξυπνους φακούς!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Google

Η αλήθεια είναι ότι οι συσκευές της Google που λανσάρει με όλη την τεχνολογία συμπυκνωμένη πάνω τους δεν έχουν απογειωθεί στις πωλήσεις. Τα Google Glass ήταν ογκώδη και δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν, το ίδιο και τα ρολόγια. Τώρα η Google ποντάρει στον έξυπνο φακό επαφής τον Google X. Είναι πολύ πιθανό, ή έστω οι υπεύθυνοι ελπίζουν, ότι το νέο αυτό προϊόν δεν θα έχει τα μειονεκτήματα των προηγούμενων συσκευών και ότι θα αρέσει στο ευρύτερο κοινό και κατ΄ ουσίαν θα αγοράσει τους νέους φακούς επαφής.

Σήμερα η Google σε μία αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσίασε το δυναμικό σχεδιασμό των φακών επαφής οι οποίοι υποτίθεται είναι έξυπνοι. Οι συγκεκριμένοι φακοί, εκτός των άλλων μπορούν να μετράνε από τα δάκρυα και το ζάχαρο αυτού που τους φοράει και να μην αναγκάζονται να τρυπούν τα δάκτυλά τους σε καθημερινή βάση.

Η Google ανακοίνωσε ότι είναι σε συνομιλίες με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων για τη δυνητική δοκιμή του φακού της και ότι η γενική διαθεσιμότητα των φακών προβλέπεται στην επόμενη πενταετία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη