Thumbnail
ΙΚΥ

Ποσό 520 ευρώ ανά φοιτητή - φοιτήτρια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή - φοιτήτρια που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το
«Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

 Με το πρόγραμμα αυτό, 2.700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για 9 μήνες επί 4 χρόνια. Συγχρόνως δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ιών».

Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά - οικονομικά κριτήρια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κύθηρα
Ποιος Δήμος θα δίνει μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Δήμος αποφάσισε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος σε εκπαιδευτικούς
Ποιος Δήμος θα δίνει μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
χανια
Σπαράζει ο πατέρας του Παναγιώτη που πέθανε στο τροχαίο με την Πόρσε στα Χανιά: «Από το παιδί μου μας έφεραν μόνο τα παπούτσια του»
Ο νεαρός οδηγούσε το δικό του όχημα όταν συγκρούστηκε με μια Πόρσε, η οποία εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
Σπαράζει ο πατέρας του Παναγιώτη που πέθανε στο τροχαίο με την Πόρσε στα Χανιά: «Από το παιδί μου μας έφεραν μόνο τα παπούτσια του»