aristoteleio panepistimio thessalonikis
Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό από το ΑΠΘ για Εκπαιδευτικούς στις Επιστήμες της Αγωγής με δύο κορυφαίες κατευθύνσεις σε Δημιουργικούς σχεδιασμούς εκπαιδευτής έρευνας και πράξης και στις Τέχνες στην Εκπαίδευση

Μοριοδοτούμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει το ΤΜΗΜΑ Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Έρευνα και Πράξη σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα μάθησης», το οποίο περιλαμβάνει δυο ειδικεύσεις:

  • Α) Δημιουργικοί σχεδιασμοί εκπαιδευτικής έρευνας και πράξης και
  • Β) Τέχνες στην εκπαίδευση.

Με πολύ χαρά το alfavita.gr δημοσιεύει το νέο πρόγραμμα του ΑΠΘ το οποίο θα ενταχθεί και στην ανανεωμένη λίστα του Αφιερώματος για τα Μεταπτυχιακά των Εκπαιδευτικών από ΑΕΙ

Μέγιστη Μοριοδότηση σε διορισμούς και Προσλήψεις

Το πρόγραμμα μοριοδοτεί τα μέγιστα σε διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. καθώς και σε κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Περιγραφή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.)

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής μέσω της κατάρτισης εξειδικευμένων επιστημόνων ικανών να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες που πηγάζουν από ραγδαίες αλλαγές (επιστημονικές, πολιτικές, τεχνολογικές, κοινωνικο-οικονομικές, και πολιτισμικές) και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για συνεχή επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης στο σύνολό της (τυπική και μη-τυπική).

Ειδίκευση Α. Δημιουργικοί σχεδιασμοί εκπαιδευτικής έρευνας και πράξης 

Αντικείμενο της ειδίκευσης Α είναι η παροχή εξειδίκευσης υψηλής ποιότητας σε ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό καινοτόμων περιβαλλόντων μάθησης και διδασκαλίας. Με μια μετασχηματιστική και διερευνητική προοπτική για την εκπαίδευση στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, εξετάζονται εναλλακτικά μοντέλα για την έρευνα, τη μάθηση και το σχεδιασμό της διδασκαλίας (σε μη-τυπικά και τυπικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα), για τη δημιουργικότητα και το ποιοτικό παιχνίδι, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα δικαιώματα και στις ανάγκες όλων των παιδιών πρώτης και μέσης παιδικής ηλικίας. 

Ειδίκευση Β. Τέχνες στην εκπαίδευση 

Αντικείμενο της ειδίκευσης Β είναι η συστηματική μελέτη και έρευνα στο χώρο των τεχνών στην εκπαίδευση. Τόσο οι σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις όσο και η πρόοδος στον ερευνητικό τομέα, επιτάσσουν την ανάγκη επικαιροποίησης των τρόπων διαμεσολάβησης και βιωματικής αλληλεπίδρασης με τα παιδιά με έμφαση σε μία παιδοκεντρική διάσταση. Αναπτύσσεται διάλογος σχετικά με το επιστημολογικό περιεχόμενο της έρευνας των τεχνών στην εκπαίδευση και τις διαδικασίες και μεθόδους που αξιοποιούνται με στόχο την κατανόηση και διερεύνηση πτυχών των διαφόρων τεχνών και συνδυασμών τους. 

Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται στα τρία (3) εξάμηνα (90 ECTS). Τα δυο πρώτα αφορούν στην υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων κορμού (1ο εξάμηνο) και ειδίκευσης (2ο εξάμηνο), ενώ στο τρίτο (3ο) εξάμηνο πραγματοποιείται η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. 

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται στην φόρμα που βρίσκεται στον ιστότοπο του Π.Μ.Σ (https://msc-researchpraxis.nured.auth.gr/) και στην ίδια φόρμα θα γίνει και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Το πρόγραμμα έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους