Μεταπτυχιακό στην Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών
Το μοναδικό Μεταπτυχιακό «MA in Art & Education», από τον ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ παρουσιάζει το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Arts in Art & Education, το οποίο έρχεται να απαντήσει στην αυξανόμενη ζήτηση εξειδίκευσης σε ζητήματα διδακτικής των εικαστικών τεχνών στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Συνδυάζοντας τη Θεωρία με την Πράξη, το πρόγραμμα MA in Art & Education εξετάζει το θεωρητικό υπόβαθρο κυρίαρχων καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών πρακτικών, το παιδικό σχέδιο ως εκπαιδευτικό εργαλείο, εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας -μέσω της χρήσης ΤΠΕ- με έμφαση στα οπτικοακουστικά μέσα. Αναλύει σύγχρονα ζητήματα όπως η κυριαρχία του οπτικού πολιτισμού και η πολύ-πολιτισμικότητα ενώ, παράλληλα, ενισχύει τις δεξιότητες στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Δείτε αναλυτικά τις Υποτροφίες και το Πρόγραμμα Εκπτώσεων που εφαρμόζεται

Το πρόγραμμα λειτουργεί με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Middlesex University του Λονδίνου και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει μία πολυδιάστατη, σύγχρονη προσέγγιση στη μελέτη της διδακτικής της τέχνης και των ποικίλων εφαρμογών της στην εκπαίδευση. Απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων δημοτικής και προσχολικής εκπαίδευσης.
  • Eν ενεργεία εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Aπόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο χώρο της εκπαίδευσης και επιθυμούν να προάγουν τις γνώσεις τους γύρω από τη διδασκαλία της τέχνης.
akto_ma_in_art_1.jpg

Η κυριαρχία των οπτικών μέσων και της τεχνολογίας στη μετάδοση της πληροφορίας, οι αναχρονιστικές απόψεις για το ρόλο της δημιουργικότητας στο σχολείο, η αναθεώρηση των απόψεων για την σχέση τέχνης – ζωής και γενικοί προβληματισμοί σχετικά με την έννοια της εθνικής ταυτότητας απαιτούν έναν επαναπροσδιορισμό της διδακτικής των εικαστικών τεχνών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ενόψει, λοιπόν, των απαιτήσεων ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, αυτό το πρόγραμμα θα σας εισάγει στη μελέτη θεωριών και, παράλληλα, στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και ικανοτήτων οπτικής ανάλυσης αλλά και ερευνητικών μεθοδολογιών.

Τέλος, το πρόγραμμα ενθαρρύνει κάθε υποψήφιο να ανακαλύψει το προσωπικό του προφίλ σαν εκπαιδευτικός και να εμπλουτίσει τη διδακτική του επίδοση, με τον τρόπο που μόνο η τέχνη μπορεί.

Το MA in Art & Education δίνει προβάδισμα σε εκπαιδευτικούς για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ καθώς οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (άρθρο 13, Ν. 4148/2013), λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται, τόσο για το Σύστημα Διορισμού και Πρόσληψης Εκπαιδευτικών (άρθρο 54, Ν. 4589/2019) όσο και για την Επαγγελματική Εξέλιξη Εκπαιδευτικών (διευθυντές σχολικών μονάδων, πειραματικών & πρότυπων σχολείων, προαγωγές εκπαιδευτικών) σύμφωνα με τους Ν. 1566/1985 και 4547/2018.

Ενημερωθείτε για τις Υποτροφίες και το Πρόγραμμα Εκπτώσεων και Οικονομικών Διευκολύνσεων.

Ανακαλύψετε περισσότερα για το Master of Arts in Art & Education εδώ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα