Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα η κύρια εργασιακή διέξοδος για τα επόμενα χρόνια σχετικά για διορισμούς και προσλήψεις στον κλάδο των εκπαιδευτικών (αναπληρωτές, μόνιμοι) είναι αυτό το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή που πραγματοποιείται από δημόσιο πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως και μοριοδοτεί στους πίνακες της ΕΑΕ.

Κυβέρνηση προχωράει σε μόνιμους διορισμούς άμεσα στην Ειδική Αγωγή, ενώ και η αντιπολίτευση αναφέρει σε όλους τους τόνους πως ο κλάδος της ΕΑΕ θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα. Γι' αυτό τον λόγο σε αυτό το εξάμηνο (εαρινό) πολλοί εκπαιδευτικοί σπεύδουν να κάνουν αίτηση ώστε να κατοχυρώσουν την θέση τους μέσω αυτής της φόρμας όπου το πανεπιστήμιο επικοινωνεί εντός 2 εργάσιμων μαζί τους.

Ποιο όμως είναι το Μεταπτυχιακό που θα κλέψει εκ νέου τις "καρδιές" των εκπαιδευτικών σαν την ΕΑΕ

Το προσφυγικό κύμα και οι δομές που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες και όχι μόνο, δημιουργούν ήδη ανάγκη για ευρύτερη μεταπτυχιακή εξειδίκευση των εκπαιδευτικών ενώ ανοίγουν νέα πεδία εργασίας εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Το Μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της Ελληνικής ώς Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας αποτελεί εφόδιο για έναν εκπαιδευτικό και κυρίως για έναν φιλόλογο για να εργαστεί στο προσφυγικό τομέα.

Περιγραφή Προγράμματος

Εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Καλλιέργεια και ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας με απόδοση διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας - Εργασία

Oι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Γλώσσα Διδασκαλίας:  Ελληνικά
Μέθοδος Φοίτησης:  Εξ Αποστάσεως
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS):  90
Πότε Ξεκινάει το Εξάμηνο: Σεπτέμβριο - Οκτώβριο

Νέοι πίνακες όπως στην Ειδική Αγωγή;

Υπάρχει έντονη φημολογία καθώς και απαιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν το εν λόγω μεταπτυχιακό για δημιουργία νέων αυτόνομων πινάκων όπως έγινε με την ειδική αγωγή.​​​​​​ Στο άνοιγμα νέων πινάκων υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτελεί το εν λόγω Μεταπτυχιακό κριτήριο για ένταξη σε αυτούς αλλά και για μοριοδότηση για πρόσληψη.

Μόνιμοι Διοιρισμοί Εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που δρομολογούνται από την τωρινή κυβέρνηση, το συγκεκριμένο ΠΜΣ θα μοριοδοτεί ως ακαδημαϊκό κριτήριο (μεταπτυχιακό).

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 2 ημερών

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleia-ekpaideusi-self
Κρούσματα σε σχολεία: Έκλεισαν τμήματα του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου
Συρροή κρουσμάτων σε Μουσικό σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης - Έκλεισαν δύο τμήματα - Εμβολιασμένοι μαθητές ανάμεσα στα κρούσματα
Κρούσματα σε σχολεία: Έκλεισαν τμήματα του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου
kapravelos
Κορονοϊός - Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία για μικρό διάστημα
«Πακέτο» αυστηρότερων μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού προτείνει ο Νίκος Καπραβέλος - Ζητά κλειστά σχολεία για λίγες ημέρες
Κορονοϊός - Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία για μικρό διάστημα
kallianos
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
Ερώτηση κατέθεσε ο Ι. Καλλιάνος προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την μείωση χρόνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη περιοχή διορισμού τους
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
mitropolitis koronoios
Με κορονοϊό ο αρνητής Μητροπολίτης Κοσμάς - Αρνείται και τη μεταφορά σε νοσοκομείο
Με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Κοσμάς - Αρνητής της πανδημίας - Δεν δέχεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο
Με κορονοϊό ο αρνητής Μητροπολίτης Κοσμάς - Αρνείται και τη μεταφορά σε νοσοκομείο