Thumbnail
Η ψηφιακή καινοτομία ισχυροποιεί την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων των δύο ΠΜΣ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Πολυτεχνική σχολή βρίσκονται στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας παρέχοντας τα πιο σύγχρονα μεταπτυχιακά στον κλάδο της πληροφορικής και των πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων.

Πρόσφατα μάλιστα ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του  Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο βρέθηκε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ψηφιακή διακυβέρνηση.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση"

Το Μεταπτυχιακό στο οποίο διδάσκει ο κος Χαραλαμπίδης, λέγεται Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και είναι είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα που  προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων στον κρίσιμο αυτό χώρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σχετικά με μία πληθώρα μορφών πληροφοριακών συστημάτων που μπορούν να αναπτυχθούν στους φορείς του δημόσιου τομέα (π.χ. πληροφοριακά συστήματα εσωτερικής υποστήριξης, παροχής ηλεκτρονικής πληροφόρησης στους πολίτες, ηλεκτρονικών συναλλαγών πολιτών με το κράτος, ηλεκτρονικής δημοκρατίας, συμμετοχής και διαβούλευσης κ.λπ.). Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής και εποικοδομητικής συμμετοχής σε έργα ανάπτυξης διάφορων μορφών πληροφοριακών συστημάτων σε φορείς του δημόσιου τομέα με διάφορους ρόλους (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ - ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ)

ΠΜΣ "Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

Η Πολυτεχνική σχολή του Παν.Αιγαίου σε συνεργασία με το ΕΜΠ παράλληλα παρέχει το ΠΜΣ Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, επιπέδου Διεθνούς Μάστερ 120 ECTS, εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο κεφαλαιοποιεί τη δραστηριοποίηση ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ανάλογα μεταπτυχιακά προγράμματα, επιταγχυντές επιχειρηματικότητας, αλλά και διεθνείς συνεργασίες. Πιο συγκεκριμένα: Τα μαθήματα του προγράμματος καλύπτουν τόσο την τεχνολογική πλευρά (AI, IoT, Blockchain, BigData, Digital Marketing, Social Media Analytics, Cloud, Mobiles), όσο και τη νεωτεριστική διοικητική συνιστώσα (startup financials, lean management, innovation management, supply chain) αλλά και τα νέα, ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα που αποτελούν τον πυρήνα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.    

Το μάστερ περιλαμβάνει τη ανάλυση και σχεδίαση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών καθως και δημιουργία επιχειρηματικών πλάνων από τους φοιτητές, υπο την καθοδήγηση  (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ - ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτής
Αναπληρωτής καταγγέλλει: Απομακρύνθηκα χωρίς έγγραφη απόφαση, για λόγους που δεν γνωρίζω
Ο αναπληρωτής δηλώνει άγνοια για τους λόγους της απομάκρυνσης του και καταθέτει επίσημη αναφορά προς το υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτής καταγγέλλει: Απομακρύνθηκα χωρίς έγγραφη απόφαση, για λόγους που δεν γνωρίζω
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά