Thumbnail
Ανοικτές αιτήσεις έχει το νέο διεθνές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο «Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας» (Master of Science in Technology and Innovation Management – ΜΤΙΜ).

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδιοργανώνουν ένα διεθνές εντατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας το οποίο οδηγεί στην απονομή ενός Master of Science (MSc) στην Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας (‘Master of Science in Technology and Innovation Management’). 

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και σε αυτό θα διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Στους φοιτητές θα δίνεται, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ιδρύματα στο Ισραήλ, η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στη δημιουργία startup επιχειρήσεων ενώ η επιτυχής ολοκλήρωσή του θα αντιστοιχεί σε 75 ECTS. 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση της Τεχνολογίας & Καινοτομίας (Master of Science in Technology & Innovation Management - MTIM) σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αναπτύσσει και να ενισχύει τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των στελεχών επιχειρήσεων και φορέων σε θέματα διοίκησης των τεχνολογιών και της καινοτομίας. 

Στόχος του ΜΤΙΜ είναι η εκπαίδευση των στελεχών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σε θέματα διοίκησης & καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, σχεδίασης & ανάπτυξης νέων προϊόντων, ανάλυσης συμπεριφοράς, οικονομικών της καινοτομίας, διαχείρισης της καινοτομίας και των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων, νομικών θεμάτων επιχειρηματικότητας, εφευρέσεων και πνευματικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυΐας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, big data analytics, νέων καινοτόμων τεχνολογιών, κα. Τα στελέχη αυτά, αποκτώντας μια σε βάθος γνώση των παραπάνω αντικειμένων θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις των προβλημάτων, των ευκαιριών και των δυνατοτήτων αλλά και της σημαντικότητας και των επιπτώσεών τους στις επιχειρήσεις και τους φορείς, και θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις μεγάλες απαιτήσεις των επιχειρήσεων αλλά και στον υψηλό διεθνή ανταγωνισμό, επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της τεχνολογίας και της καινοτομίας. 

Σε ποιούς απευθύνεται το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα;

Στο ΜΤΙΜ, πιστεύοντας στην εκπαίδευση αιχμής και υψηλής ποιότητας, σχεδιάσαμε το πρόγραμμά μας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των:
·        Νέων στελεχών της διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά, ενισχύοντας συγκεκριμένες δεξιότητες ή εμβαθύνοντας στην κατανόηση των ειδικών τομέων της αγοράς.
·        Προσφάτως αποφοιτησάντων, οι οποίοι εισέρχονται στο χώρο της εργασίας και έχουν ανάγκη από γνώσεις, τεχνικές και πρακτικά εργαλεία εκτός από την παραδοσιακή πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.
·        Στελεχών και επαγγελματιών έτοιμων να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους μέσα από τη επικαιροποίηση των γνώσεών τους, την πρακτική άσκηση, την κατάρτιση και την πρόσβαση σε νέα δίκτυα. 

 

Που θα υποβάλουν την αίτηση; 

·       Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω του on-line συστήματος του προγράμματος, μέσω ταχυδρομείου και προσωπικά.
 
Ποιο θα είναι το κόστος παρακολούθησης του προγράμματος; 

Το κόστος ανέρχεται στις 5000€ για τους Έλληνες και Ευρωπαίους φοιτητές και 10000€ για τους υπόλοιπους. Η καταβολή του θα γίνεται σε δύο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου. 
 
Θα δίνονται υποτροφίες; 
·       Στο 5% του αριθμού των εισαγόμενων. 
·       Στους αποφοίτους όλων των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης θα χορηγείται υποτροφία ίση με 50% των διδάκτρων τους. 

Κρίσιμες ημερομηνίες:
Τέλος υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή: 12 Φεβρουαρίου 2017 
Ανακοίνωση επιλεγέντων: 12 Φεβρουαρίου 2017
Πέρας εγγραφών: 20 Φεβρουαρίου 2017
Έναρξη μαθημάτων: 28 Φεβρουαρίου 2017
 
Πληροφορίες: 

Διευθυντής Προγράμματος MTIM
Καθηγητής κ. Νικόλαος Ματσατσίνης
Τηλ. : 28210 37348
e-mail: [email protected] 

Γραφείο Γραμματείας Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΤΙΜ
Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης 
κα. Σταυρούλα Τσακανέλη, τηλ. 28210 37302 
e-mail: [email protected] 
 
Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Πολυτεχνείου Κρήτης
κα. Θέλμα Μαυρίδου
Τηλ. + 30 28210 37047

Iστοσελίδα προγράμματος: http://www.mtim.tuc.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά