slider (onomatodosia).JPG

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των ορκωμοσιών, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Γ’ Αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο “Sofia Corradi”, ως φόρος τιμής στη «μητέρα» του προγράμματος Erasmus, το οποίο έχει φέρει κοντά εκατομμύρια φοιτήτριες και φοιτητές, καθώς και μέλη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, από όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Με αφορμή την τοποθέτηση της νέας πινακίδας, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών φωτογραφήθηκε μαζί με τους Αντιπρυτάνεις, καθώς και με την Πρόεδρο του Τμήματος Βιοτεχνολογίας και Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, κα Ελένη Ντούνη, επισφραγίζοντας συμβολικά την ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου.

Ιδιαίτερη παρουσία στην τελετή είχαν οι φετινοί εισερχόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες Erasmus, οι οποίοι προσέδωσαν έντονο διεθνή χαρακτήρα στην εκδήλωση, σε απόλυτη συνάφεια με το πνεύμα και τις αξίες του προγράμματος Erasmus.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα με κέρασμα γευσιγνωσίας από τις χώρες προέλευσης των φοιτητών Erasmus, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακά εδέσματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φοιτητές επέλεξαν να απευθυνθούν στο κοινό στα ελληνικά, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του σημαντικού έργου που επιτελεί το Γραφείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου.

Με την ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου “Sofia Corradi”, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβεβαιώνει τη διαχρονική του προσήλωση στη διεθνοποίηση, την εξωστρέφεια και την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών στην ανώτατη εκπαίδευση.

esot._1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Ανεστίδης
«Βόμβα» Ανεστίδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βουλευτής της ΝΔ μου υπέδειξε πώς να εισπράττω fake επιδοτήσεις»
Η καταγγελία του αγροτοσυνδικαλιστή για το «κόλπο» με το Εθνικό Απόθεμα, η απάντηση του Θεοφάνη Παππά και η δικαστική έρευνα για τις 122.000 ευρώ
«Βόμβα» Ανεστίδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βουλευτής της ΝΔ μου υπέδειξε πώς να εισπράττω fake επιδοτήσεις»