rompotiki-mediterranean-alfavita
Το Mediterranean College αναδεικνύει τα οφέλη της Ρομποτικής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

H ρομποτική και η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να μελετηθεί ένα πεδίο ενδιαφέροντος μέσα από το παιχνίδι, να υπάρξει εξοικείωση με την εφαρμογή των επιστημών και να αναπτυχθούν χαρακτηριστικά όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία και η ομαδοσυνεργατικότητα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δράσουν ως επιστήμονες εφευρέτες και να ανακαλύψουν δικές τους καινοτόμες ιδέες και λύσεις. Η πτυχή του παιχνιδιού που εµπεριέχουν τα προγραµµατιζόµενα ρομπότ αποτελεί ένα σηµαντικό παράγοντα θετικού κινήτρου και παρώθησης, κυρίως στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση.

Οι δυνατότητες και τα οφέλη της χρήσης της τεχνολογίας στους εκπαιδευόμενους και πιο συγκεκριμένα εκείνα της Ρομποτικής, μέσα από παραδείγματα εφαρμογής της σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα παρουσιαστούν στο Webinar με θέμα: “Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση” που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 18.00-20.00, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων:

Εισηγητές:

  • Αντώνης Κάνουρας,  Robotics Engineer, CEO Robotixlab.gr. Ο κ. Κάνουρας θα εξηγήσει την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning» της Robotixlab, καθώς και τη σχεδίαση & αξιολόγηση εκπαιδευτικών δράσεων με τεχνολογίες ρομποτικής.
  • Νικολέτα Χαρούμενου, MEd, Νηπιαγωγός, Εκπαιδευτήριο «Μικροί Εξερευνητές». H κ. Χαρούμενου θα εστιάσει στη ρομποτική ως εργαλείο για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων στην προσχολική εκπαίδευση.
  • Νίνα Φιλιππίδη, MEd, Creative Education, Robotixlab.gr. Η κ. Φιλιππίδη θα παρουσιάσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε μικρές ηλικίες και την τεχνητή νοημοσύνη.

Τo webinar θα συντονίσει η κ.Ρέα Κατσάπη, Programme Leader της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.


Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College παρέχει αναγνωρισμένα Bachelors και Masters, σε περιζήτητες ειδικότητες, όπως εκείνες του Παιδαγωγού, Ειδικού Παιδαγωγού ή Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας.

Τα προγράμματα:            

  • Οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία από το καλύτερο σε κατάταξη Βρετανικό Τα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (University of Derby) στις Επιστήμες της Αγωγής, (20th Guardian University Guide, 2020).
  • Εξασφαλίζουν υποχρεωτική εποπτευόμενη πρακτική άσκηση – έως 250 ώρες – σε παιδαγωγικά πλαίσια φροντίδας παιδιών 0-8 ετών ή σε κέντρα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο δίκτυο των 60 συνεργαζόμενων εκπαιδευτηρίων και φορέων της Σχολής.
  • Εφαρμόζουν το δίγλωσσο μοντέλο διδασκαλίας (Ελληνικά-Αγγλικά), δημιουργώντας επαγγελματίες με διεθνή προοπτική.
  • Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκθέσεις φοιτητών, σεμινάρια, φιλανθρωπικά Bazaar, ημερίδες, συνέδρια κ.ά.

Μάθε περισσότερα και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, με επιδότηση έως -35%. 

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434 | Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, ΤΗΛ.: 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ