Δωρεάν Webinar: Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση
Το Mediterranean College αναδεικνύει τα οφέλη της Ρομποτικής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

H ρομποτική και η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να μελετηθεί ένα πεδίο ενδιαφέροντος μέσα από το παιχνίδι, να υπάρξει εξοικείωση με την εφαρμογή των επιστημών και να αναπτυχθούν χαρακτηριστικά όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία και η ομαδοσυνεργατικότητα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δράσουν ως επιστήμονες εφευρέτες και να ανακαλύψουν δικές τους καινοτόμες ιδέες και λύσεις. Η πτυχή του παιχνιδιού που εµπεριέχουν τα προγραµµατιζόµενα ρομπότ αποτελεί ένα σηµαντικό παράγοντα θετικού κινήτρου και παρώθησης, κυρίως στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση.

Οι δυνατότητες και τα οφέλη της χρήσης της τεχνολογίας στους εκπαιδευόμενους και πιο συγκεκριμένα εκείνα της Ρομποτικής, μέσα από παραδείγματα εφαρμογής της σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα παρουσιαστούν στο Webinar με θέμα: “Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση” που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 18.00-20.00, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων:

Εισηγητές:

  • Αντώνης Κάνουρας,  Robotics Engineer, CEO Robotixlab.gr. Ο κ. Κάνουρας θα εξηγήσει την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning» της Robotixlab, καθώς και τη σχεδίαση & αξιολόγηση εκπαιδευτικών δράσεων με τεχνολογίες ρομποτικής.
  • Νικολέτα Χαρούμενου, MEd, Νηπιαγωγός, Εκπαιδευτήριο «Μικροί Εξερευνητές». H κ. Χαρούμενου θα εστιάσει στη ρομποτική ως εργαλείο για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων στην προσχολική εκπαίδευση.
  • Νίνα Φιλιππίδη, MEd, Creative Education, Robotixlab.gr. Η κ. Φιλιππίδη θα παρουσιάσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε μικρές ηλικίες και την τεχνητή νοημοσύνη.

Τo webinar θα συντονίσει η κ.Ρέα Κατσάπη, Programme Leader της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.


Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College παρέχει αναγνωρισμένα Bachelors και Masters, σε περιζήτητες ειδικότητες, όπως εκείνες του Παιδαγωγού, Ειδικού Παιδαγωγού ή Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας.

Τα προγράμματα:            

  • Οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία από το καλύτερο σε κατάταξη Βρετανικό Τα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (University of Derby) στις Επιστήμες της Αγωγής, (20th Guardian University Guide, 2020).
  • Εξασφαλίζουν υποχρεωτική εποπτευόμενη πρακτική άσκηση – έως 250 ώρες – σε παιδαγωγικά πλαίσια φροντίδας παιδιών 0-8 ετών ή σε κέντρα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο δίκτυο των 60 συνεργαζόμενων εκπαιδευτηρίων και φορέων της Σχολής.
  • Εφαρμόζουν το δίγλωσσο μοντέλο διδασκαλίας (Ελληνικά-Αγγλικά), δημιουργώντας επαγγελματίες με διεθνή προοπτική.
  • Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκθέσεις φοιτητών, σεμινάρια, φιλανθρωπικά Bazaar, ημερίδες, συνέδρια κ.ά.

Μάθε περισσότερα και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, με επιδότηση έως -35%. 

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434 | Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, ΤΗΛ.: 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
«Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό» - Με εμβολιασμούς, καλό καιρό και self-test θα επιστρέψουμε στην...
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Έναρξη λειτουργίας Συμβουλίων Σύνδεσης με παραγωγή και αγορά εργασίας
Έναρξη λειτουργίας Συμβουλίων Σύνδεσης με παραγωγή και αγορά εργασίας
Τηλεδιασκέψεις του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας με τους Συντονιστές/-τριες των Συμβουλίων...
Έναρξη λειτουργίας Συμβουλίων Σύνδεσης με παραγωγή και αγορά εργασίας