hmerida istorias arsakeio
«Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8.30-15.30

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8.30-15.30, με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, φοιτητές, ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν η σημασία και οι δυνατότητες προσέγγισης της ιστορικής γνώσης μέσα από ποικίλες πηγές, προκειμένου η διδασκαλία τοθ μαθήματος της Ιστορίας να ενδυναμωθεί ως προς το επιστημονικό της υπόβαθρο.

Στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί:

Α. Να έλθουν σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας.

Β. Να γνωρίσουν πώς η διδασκαλία της Ιστορίας μέσα από την προσέγγιση των πηγών, πρωτογενών και δευτερογενών, υπηρετεί την ανάγκη καλλιέργειας του κριτικού γραμματισμού στους μαθητές.

Για το πρόγραμμα, στοιχεία για τους ομιλητές και τη δήλωση συμμετοχής: https://piges.arsakeio.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...
μαντζος
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!
«Η παιδεία δεν περιορίζεται στη μετάδοση πληροφοριών· αποτελεί διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών πολιτών».
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!