επιμορφωση
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Aπριλίου 2025 στην Κόρινθο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων (Τμήμα Διεθνών Σχέσεων) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργανώνει ένα διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Beyond CLIL – Pluriliteracies teaching for deeper learning ”. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Aπριλίου 2025 στην Κόρινθο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

Α. Συμβούλους Εκπαίδευσης με έδρα στην Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου συγκεκριμένων κλάδων (Ξένων Γλωσσών, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ78/80)

Β. Προϊσταμένους/ες Νηπ/γείων και Δ/ντές/ντριες Σχολικών Μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου των παραπάνω κλάδων.

Το επιμορφωτικό, βιωματικό εργαστήριο στοχεύει στην προώθηση μιας μετασχηματιστικής, καινοτόμου προσέγγισης στην εκπαίδευση μέσω της ενσωμάτωσης γλώσσας και περιεχομένου στη διδασκαλία  (CLIL), καλλιεργώντας τόσο τον εγγραμματισμό στα γνωστικά αντικείμενα όσο και την πολυγλωσσική επάρκεια. Συμμετέχοντας στο εργαστήριο και στις δράσεις διάχυσης που θα ακολουθήσουν, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εμπλέξουν τους/τις μαθητές/τριες σε διαδικασίες βαθύτερης μάθησης, ενθαρρύνοντας όχι μόνο την κατανόηση του ακαδημαϊκού περιεχομένου, αλλά και την ικανότητα μεταφοράς δεξιοτήτων μεταξύ διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και γλωσσών. Με έμφαση στον πολιτισμό, τη γλωσσική εκπαίδευση και τη δια-θεματική μεταφορά γνώσεων, καλλιεργείται η γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη, προετοιμάζοντας τους/τις μαθητές/τριες για μια παγκοσμιοποιημένη, πολύγλωσση κοινωνία. Το επιμορφωτικό εργαστήριο αποτελεί έναν πολύτιμο πόρο για τους/τις εκπαιδευτικούς που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τις παιδαγωγικές τους πρακτικές και να προάγουν μια πιο ουσιαστική και βαθιά μαθησιακή εμπειρία.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον εξειδικευμένο επιμορφωτή του Ευρω-παϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών  Kevin Schuck.

Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων/-ουσών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής αναφέρονται στην ειδική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες.

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Άνοιξε νέος κύκλος προσλήψεων καθηγητών για το 2026
Όλες οι προκηρύξεις ανά Σχολή και Τμήμα – Οι ειδικότητες, τα ΦΕΚ και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Άνοιξε νέος κύκλος προσλήψεων καθηγητών για το 2026
Επίδομα γέννησης παιδιού και voucher εργαζομένων
Επίδομα 3.000€ για κάθε παιδί και άπαξ 750€ σε όλους με νέο Voucher
Νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να χορηγούν εφάπαξ επίδομα γέννησης έως 3.000 ευρώ ανά παιδί. Παράλληλα, μέσω ΔΥΠΑ προβλέπεται...
Επίδομα 3.000€ για κάθε παιδί και άπαξ 750€ σε όλους με νέο Voucher
Φοιτητές σε Πανεπιστήμιο ακούνε καθηγητή να μιλάει με γυρισμένη πλάτη στην κάμερα
«Μπλόκο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί τα Πανεπιστήμια αλλάζουν το σύστημα εξετάσεων
Αλλαγές-σοκ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Η χρήση του ΑΙ φέρνει ανατροπές στις πτυχιακές – Τι αξιολογείται πλέον αντί για το κείμενο
«Μπλόκο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί τα Πανεπιστήμια αλλάζουν το σύστημα εξετάσεων