πρώτες βοήθειες
Νέο Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό εξ αποστάσεως σεμινάριο «Πρώτες βοήθειες στην Κοινότητα» με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινάει εξ αποστάσεως το Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης 400 ωρών με τίτλο: «Πρώτες βοήθειες στην Κοινότητα».

Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ξεκινάει 19 Φεβρουαρίου. Έχει διάρκεια 7 μήνες και η μέθοδος είναι εξ ολοκλήρου ασύγχρονη (με βιντεοδιαλέξεις).

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Ζωίτσα Κωνσταντή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ Ακαδημαϊκά υπεύθυνος του προγράμματος είναι η κα Μαίρη Γκούβα, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι αιτήσεις λήγουν άμεσα καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Το κόστος του προγράμματος είναι στα 250 ευρώ (ΟΛΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ). Βεβαίως παρέχονται και εκπτώσεις.

Παρακολουθήστε την πρώτη ενότητα ΔΩΡΕΑΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την πρώτη ενότητα δωρεάν

Σκοπός του προγράμματος - Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η σημασία της προνοσοκομειακής φροντίδας στην τελική έκβαση όλων των ασθενών σε επείγουσα κατάσταση είναι πολύ μεγάλη. Σε επείγουσες καταστάσεις όλοι οι επαγγελματίες υγείας και όχι μόνο, έχουν καθήκον να προσφέρουν τις Πρώτες βοήθειες. Η ανάγκη για άμεση ανταπόκριση στην οξεία φάση ενός τραυματισμού, ενός ατυχήματος ή μιας νόσου είναι μεγάλη και η προετοιμασία των πληθυσμιακών ομάδων όπως είναι οι δάσκαλοι, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι προπονητές, οι γονείς, οι επαγγελματίες υγείας κ.α. πρέπει να γίνεται ακολουθώντας ένα συστηματικό τρόπο εκπαίδευσης βασιζόμενοι σε διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και επιστημονικά τεκμηριωμένες γνώσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή βασικού επιπέδου γνώσεων πρώτων βοηθειών σε όλους. Μετά το πέρας του προγράμματος οι επιμορφούμενοι/ες αναμένεται να έχουν αποκτήσει εκείνες τις γνώσεις, δεξιότητες και τεχνικές που θα συμβάλλουν στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα περιστατικών και καταστάσεων που είτε απειλούν άμεσα τη ζωή του θύματος (π.χ. καρδιακή ανακοπή, πνιγμονή, σοβαρή αιμορραγία, ΣΟΚ κ.α.) είτε κρίνεται απαραίτητη η διαχείριση τους για την αποφυγή επιδείνωσης μέχρι να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια (π.χ. επιληπτική κρίση, ξένο σώμα στην μύτη, δήγμα σκορπιού, κρίση πανικού κ.λπ.).

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον οδηγό

Λάβε αναγνωρισμένη Μοριοδότηση για διορισμούς και Προσλήψεις

Πέρα από την ενίσχυση του βιογραφικού και την εξειδικευμένη γνώση που παρέχει το σεμινάριο δίνει και μόρια σε όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν και να διορισθούν στη δημόσια Εκπαίδευση ως Εκπαιδευτικοί. Παράλληλα μοριοδοτεί για κρίσεις στελεχών

•    Διορισμό μόνιμων/αναπληρωτών με το σύστημα του ΑΣΕΠ, ως  Εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης με δύο (2) μονάδες (N. 4589/2019 άρθρο 57)
•    Διορισμό μόνιμων/αναπληρωτών με το σύστημα του ΑΣΕΠ, ως Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με δύο (2) μονάδες (N. 4589/2019 άρθρο 58, παρ. 1)
•    Διορισμό μόνιμων/ αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με το σύστημα του ΑΣΕΠ με δύο (2) μονάδες (N. 4589/2019 άρθρο 60)
•    Προσλήψεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) (10) μονάδες (ΦΕΚ 1088/τ.Β/ 02-04-2019)
•    Μοριοδότηση Υποψήφιοι για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κάνε εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ έως 5 Φεβρουαρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας
Ένα διαφορετικό τεστ προσωπικότητας έχει γίνει viral και υπόσχεται να αποκαλύψει αυτό που μισείτε στον σύντροφό σας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας