ΙΕΠ: Πρόσκληση για επιμορφωτικό σεμινάριο σχετικά με τον πληθοπορισμό (crowdsourcing)
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τη Τρίτη 28/02/2023 και ώρα 15:00 έως την Πέμπτη 02/03/2023 και ώρα 10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το ΙΕΠ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ78, ΠΕ89, ΠΕ89.01 και ΠΕ89.02 για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε διά ζώσης επιμορφωτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο του Έργου «Enriching Teachers’ Skills in Digital Humanities CrowdsourcING» (Erasmus+ KA2/Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συμπράξεις με αριθμό σύμβασης 2020-1-EL01-KA226-SCH- 094773, ΙΟ4 Piloting the Digital Humanities Crowdsourcing course to teachers).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τη Τρίτη 28/02/2023 και ώρα 15:00 έως την Πέμπτη 02/03/2023 και ώρα 10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς το  σεμινάριο απευθύνεται σε 20-30 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση ΕΔΩ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποιεί ως Εταίρος το Έργο: «Enriching Teachers’ Skills in Digital Humanities CrowdsourcING» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2/Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συμπράξεις με αριθμό σύμβασης 2020-1-EL01-KA226-SCH- 094773, με Συντονιστή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αξιοποιήσει τα οφέλη της σύγχρονης πρακτικής του πληθοπορισμού (crowdsourcing) για να ανταποκριθεί στην ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου ψηφιακής ετοιμότητας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διδάσκουν αντικείμενα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και των τεχνών, ενδυναμώνοντάς τους με ικανότητες και εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους.

Ο πληθοπορισμός (crowdsourcing), η αξιοποίηση των πόρων του πλήθους, είναι μία μορφή ομαδικής διαδικτυακής δραστηριότητας, στη διάρκεια της οποίας μία ομάδα ατόμων ή μία κοινότητα, με ποικίλες γνώσεις, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια εργασία. Μέσω των δυνατοτήτων του διαδικτύου επιτυγχάνεται η συνεργασία μεγάλου αριθμού ανθρώπων, από τους οποίους ζητείται να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες και τον διαθέσιμο χρόνο τους, με σκοπό την επίτευξη ενός έργου.

Αντικείμενο του σεμιναρίου θα είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη ή η προσαρμογή διδακτικού σεναρίου ή σχεδίου μαθήματος, που θα αφορά τα συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα των επιμορφούμενων, μέσω της αξιοποίησης της μεθοδολογίας crowdsourcing και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο του αναδυόμενου διεπιστημονικού πεδίου των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστήμων (digital humanities), το οποίο αφορά την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και μεθόδων στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΙΕΠ και θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Κατά την υλοποίηση θα τηρείται παρουσιολόγιο. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το ΙΕΠ. Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α) Εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

β) Επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 για την ακρίβεια και αλήθεια του περιεχομένου των δηλωθέντων στοιχείων καθώς και της πλήρους, ρητής και ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της παρούσης πρόσκλησης. Δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα υποβληθούν με άλλο τρόπο στο Ι.Ε.Π., πέραν της υποβολής μέσω του Μητρώου του ΙΕΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Μαθητεία Μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ: Ζητούνται 4 πτυχιούχοι ΑΕΙ για διαχειριστική υποστήριξη - Η πρόσκληση
Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου ανέρχεται στο ποσό των 156.760,80 € το οποίο αναλογεί σε 84 ανθρωπομήνες (ΑΜ) και θα...
Μαθητεία Μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ: Ζητούνται 4 πτυχιούχοι ΑΕΙ για διαχειριστική υποστήριξη - Η πρόσκληση
Νοσοκομείο
Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη: Έρχονται αθρόες προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Οργανισμούς
Τι προβλέπει η τροπολογία - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη: Έρχονται αθρόες προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Οργανισμούς