Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τη Τρίτη 28/02/2023 και ώρα 15:00 έως την Πέμπτη 02/03/2023 και ώρα 10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το ΙΕΠ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ78, ΠΕ89, ΠΕ89.01 και ΠΕ89.02 για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε διά ζώσης επιμορφωτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο του Έργου «Enriching Teachers’ Skills in Digital Humanities CrowdsourcING» (Erasmus+ KA2/Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συμπράξεις με αριθμό σύμβασης 2020-1-EL01-KA226-SCH- 094773, ΙΟ4 Piloting the Digital Humanities Crowdsourcing course to teachers).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τη Τρίτη 28/02/2023 και ώρα 15:00 έως την Πέμπτη 02/03/2023 και ώρα 10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς το  σεμινάριο απευθύνεται σε 20-30 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση ΕΔΩ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποιεί ως Εταίρος το Έργο: «Enriching Teachers’ Skills in Digital Humanities CrowdsourcING» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2/Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συμπράξεις με αριθμό σύμβασης 2020-1-EL01-KA226-SCH- 094773, με Συντονιστή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αξιοποιήσει τα οφέλη της σύγχρονης πρακτικής του πληθοπορισμού (crowdsourcing) για να ανταποκριθεί στην ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου ψηφιακής ετοιμότητας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διδάσκουν αντικείμενα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και των τεχνών, ενδυναμώνοντάς τους με ικανότητες και εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους.

Ο πληθοπορισμός (crowdsourcing), η αξιοποίηση των πόρων του πλήθους, είναι μία μορφή ομαδικής διαδικτυακής δραστηριότητας, στη διάρκεια της οποίας μία ομάδα ατόμων ή μία κοινότητα, με ποικίλες γνώσεις, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια εργασία. Μέσω των δυνατοτήτων του διαδικτύου επιτυγχάνεται η συνεργασία μεγάλου αριθμού ανθρώπων, από τους οποίους ζητείται να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες και τον διαθέσιμο χρόνο τους, με σκοπό την επίτευξη ενός έργου.

Αντικείμενο του σεμιναρίου θα είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη ή η προσαρμογή διδακτικού σεναρίου ή σχεδίου μαθήματος, που θα αφορά τα συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα των επιμορφούμενων, μέσω της αξιοποίησης της μεθοδολογίας crowdsourcing και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο του αναδυόμενου διεπιστημονικού πεδίου των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστήμων (digital humanities), το οποίο αφορά την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και μεθόδων στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΙΕΠ και θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Κατά την υλοποίηση θα τηρείται παρουσιολόγιο. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το ΙΕΠ. Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α) Εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

β) Επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 για την ακρίβεια και αλήθεια του περιεχομένου των δηλωθέντων στοιχείων καθώς και της πλήρους, ρητής και ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της παρούσης πρόσκλησης. Δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα υποβληθούν με άλλο τρόπο στο Ι.Ε.Π., πέραν της υποβολής μέσω του Μητρώου του ΙΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

freideriki
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
Σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) Δημήτρη Κουφοβασίλη για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί...
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
ΛΕΜΟΝΙΑ-2
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα...
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
παιδιατρικη περιθαλψη
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»
Ουσιαστικά, η Παιδιατρική περίθαλψη δίνεται "φιλέτο" σε διάφορους επίδοξους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα - Δείτε το βίντεο
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»
ψωμι
Απίθανο! Το μυστικό για να διατηρήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο!
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο - Ακολουθήστε ένα-ένα τα βήματα για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας...
Απίθανο! Το μυστικό για να διατηρήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο!