Νέα σύγχρονα δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως τμήματα εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ανακοινώνει  την έναρξη νέων τμημάτων εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο χώρο του στη Θεσσαλονίκη, στους συνεργάτες του σε όλη την Ελλάδα καθώς σύγχρονα εξ’ αποστάσεως από τον χώρο των μαθητών.

Από το 2001, το Κ.Ε.Ν.Γ. παρέχει υψηλού επιπέδου διδασκαλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ενσωματώνοντας  πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις στην εκπαίδευση. Οι δάσκαλοι έχουν ως μητρική γλώσσα τη Νοηματική ενώ δίνεται έμφαση στη συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση του διδακτικού υλικού.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μαθητών του, το Κ.Ε.Ν.Γ. διαμόρφωσε 3 τρόπους εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας:

  1. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται επί της οδού Εγνατία 63.
  2. Στους συνεργάτες του σε όλη την Ελλάδα όπου παρέχεται εξ’ αποστάσεως διδασκαλία Ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και
  3. Στον χώρο των μαθητών εξ’ αποστάσεως με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού και με την υποστήριξη του τεχνικού προσωπικού του Κ.Ε.Ν.Γ. για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής των μαθημάτων

Η εκμάθηση Ε.Ν.Γ. αποτελείται από 4 επίπεδα ενώ με το πέρας και του τετάρτου επιπέδου, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις επάρκειας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Επίσης, μετά την απόκτηση της πιστοποίησης της επάρκειας, προσφέρεται η δυνατότητα εκπαίδευσης σε τμήματα διερμηνείας με στόχο την συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις εξετάσεις απόκτησης του επαγγελματικού τίτλου.

Ο κάθε τρόπος διδασκαλίας διαμορφώνεται και σχεδιάζεται έτσι ώστε στο τέλος κάθε κύκλου να ολοκληρώνεται η ίδια διδακτέα ύλη. Έτσι τα μαθήματα δια ζώσης δεν υπολείπονται σε τίποτα των μαθημάτων εξ' αποστάσεως και αντιστρόφως. Σε κάθε περίπτωση, η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείται είναι η σύγχρονη με παρουσία δασκάλου/ας και συμμαθητών/τριών και όχι ασύγχρονη / e-learning.

Το ΚΕΝΓ διαθέτει τμήματα στη Θεσσαλονίκη και σε 12 ακόμα πόλεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Φλώρινα, Χαλκίδα,  Χανιά και Γιαννιτσά.

Πέραν των μαθημάτων που διεξάγονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό μας στα τμήματα, οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους κάθε εβδομάδα επιπλέον διδακτικό υλικό για να το ολοκληρώσουν στο σπίτι τους μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Περιλαμβάνει ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού, αντιστοιχίσεων αλλά και ασκήσεις για τις οποίες  θα υπάρξει ανάδραση από τον διδάσκοντα ή τη διδάσκουσα.

Στα τμήματα εξ’ αποστάστεως, οι μαθητές συμμετέχουν ζωντανά σε on-line τμήμα και βλέπουν ζωντανά σε πραγματικό χρόνο τους συμμαθητές τους, που συμμετέχουν και αυτοί εξ' αποστάσεως, και τον δάσκαλο ή τη δασκάλα τους. Το ίδιο ισχύει για τον δάσκαλο και τους συμμαθητές, βλέπουν και αυτοί ζωντανά τους μαθητές και υπάρχει πλήρης αλληλεπίδραση.

Το τεχνικό προσωπικό μας παρέχει τεχνική υποστήριξη ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενώ πριν την έναρξη του κύκλου μαθημάτων προετοιμάζει τους μαθητές έτσι ώστε να είναι τεχνικά έτοιμοι από το πρώτο μάθημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία που έχετε στο τηλέφωνο 2310-252882 ή επισκεφτείτε την σελίδα μας www.keng.gr για να μάθετε περισσότερα!

σχετικά άρθρα

Με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού και...προφητείες σχολιάζει η ΕΡΑ τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας
Με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού και...προφητείες σχολιάζει η ΕΡΑ τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας
«Θα είναι σαν να έχετε τάμπλετ αλλά δεν θα έχετε» Νίκη Κεραμέως 2020 μ.Χ.
Με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού και...προφητείες σχολιάζει η ΕΡΑ τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας
Πέθανε η Ελένη Κιούμπιτ - Αγωνίστηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Πέθανε η Ελένη Κιούμπιτ - Αγωνίστηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Έφυγε από τη ζωή μετά από μακρόχρονη ασθένεια η Ελένη Κιούμπιτ, ιδρυτικό μέλος και επί χρόνια γενική γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την...
Πέθανε η Ελένη Κιούμπιτ - Αγωνίστηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα