Thumbnail
Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 | ΑΣΚΤ – Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης, Πειραιώς 256

Στόχος της ημερίδας είναι να τεθεί σε συζήτηση η κατάσταση που ισχύει σήμερα σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και να διατυπωθούν σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία του.

Πιο αναλυτικά, οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης όπως διδάσκεται σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, βαθμίδες και δομές της εκπαίδευσης, ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα, σχολικά εγχειρίδια, υποχρεωτικός και προαιρετικός χαρακτήρας του μαθήματος). Θα γίνει επίσης αναφορά στη συνεισφορά του μαθήματος σε ζητούμενα της εκπαίδευσης όπως ο οπτικός γραμματισμός και σε διδακτικές πρακτικές όπως η οικείωση της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες.

Η ημερίδα, εκτός από την κοινότητα του οικείου Τμήματος ΘΙΣΤΕ και του ιδρύματος της ΑΣΚΤ εν γένει (μέλη ΔΕΠ, διδακτικό προσωπικό, αποφοίτους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες), απευθύνεται σε στελέχη και φορείς του Υπουργείου Παιδείας, στελέχη του ΙΕΠ και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, αποφοίτους και φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών και συναφών γνωστικών πεδίων.

Πρόγραμμα 

 

imerida.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μακα
Μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή
Η γεύση της φέτας συνδυάζεται τέλεια με τη γλύκα των ντοματίνων και τη γεύση των ελιών, η τελευταία πινελιά της φρέσκιας ρίγανης και του βασιλικού...
Μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή