Το 29ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εργασίες ανακαίνισης, επισκέφθηκαν η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου. Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στη Χαριλάου, εντάχθηκε στην πρώτη φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», που αφορά τον εκσυγχρονισμό σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή των τουαλετών, δημιουργία αναβατορίου για μαθητές με αναπηρία, καθώς και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με νέα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, 45 σχολεία συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος.
Μέσα σε έναν χρόνο, έχουν ήδη ανακαινιστεί 431 σχολεία, ενώ σε βάθος τετραετίας ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 2.500. Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 650 εκατομμύρια ευρώ, καθώς προστέθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στις αρχικές δεσμεύσεις. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διαθέσει επιπλέον 250 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη συνολική προσπάθεια.
Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «απολύτως αναγκαίο», επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση υπέρ της εκπαίδευσης. Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «μέχρι το 2029 περισσότερα από 2.500 σχολεία θα έχουν ανακαινιστεί», δίνοντας έμφαση τόσο στις παρεμβάσεις προσβασιμότητας όσο και στη δημιουργία χώρων που θα αξιοποιούνται από όλη τη γειτονιά. Ο Νίκος Παπαϊωάννου συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια που δείχνει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ