Αναγνώριση της προσφοράς της Ομάδας Εκπαιδευτικών και Πιστοποιημένων Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο Υπουργείο Παιδείας από τη Σοφία Ζαχαράκη

Εκδήλωση αναγνώρισης της προσφοράς της Ομάδας Εκπαιδευτικών και πιστοποιημένων Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) που συμμετείχαν στις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης την περίοδο του κορονοϊου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30/6/2020 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς για την σημαντική προσφορά τους στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας παροχής υψηλής ποιότητας διερμηνείας του εκπαιδευτικού περιεχομένου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Υπενθυμίζεται πως οι συμμετέχοντες - Δέκα(10) Εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) πιστοποιημένοι Διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ), έξι (6) επαγγελματίες πιστοποιημένοι διερμηνείς του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και δύο (2) Κωφοί Νοηματιστές - δήλωσαν, όλοι εθελοντικά, συμμετοχή για την διερμηνεία στην Ελληνικής Νοηματική Γλώσσα και παρείχαν διερμηνεία 158 μαθημάτων και για τους 3 Κύκλους των εκπομπών του προγράμματος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης «Μαθαίνουμε στο Σπίτι!».

Η κ. Ζαχαράκη επέδωσε στους συμμετέχοντες τιμητικές βεβαιώσεις συμμετοχής και εξήρε την αφιλοκερδή προσφορά τους καθώς ενώ η πρόσκληση προέβλεπε πως οι εκπαιδευτικοί-διερμηνείς που θα επιλεγούν θα απαλλαγούν από τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις όλες τις ημέρες συμμετοχής τους στις βιντεοσκοπήσεις, κανένας εκπαιδευτικός-διερμηνέας δεν απαίτησε τελικά απαλλαγή καθηκόντων.

Σε αυτή την επιτυχή έκβαση της πρόσκλησης είναι αναγκαίο να σημειωθεί η υποστήριξη του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που κινητοποίησε και ενθάρρυνε τα μέλη του (16 από τους 18 συμμετέχοντες) να συμμετάσχουν μέχρι και την τελευταία μέρα των βιντεοσκοπήσεων.

Η ανταπόκριση των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή, κωφών και ακουόντων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών (ατομικά και συλλογικά) και της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Το πρωτόγνωρο και απαιτητικό αυτό εγχείρημα, υλοποιήθηκε με μετρήσιμη ποιοτική αποτελεσματικότητα και μετά την ανάλυση του περιεχομένου θα αποτελέσει βάση για επιστημονική μελέτη των τεχνικών απαιτήσεων της εκπαιδευτικής διερμηνείας και μετάφρασης. Τα αποτελέσματα θα μπορούν να υποστηρίξουν την μελλοντική εξειδίκευση των διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ειδικότερα στην εκπαιδευτική διερμηνεία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελ
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Εγκύκλιος «οδικός χάρτης» για υποψήφιους με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες
Πανελλαδικές 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Εγκύκλιος «οδικός χάρτης» για υποψήφιους με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: «Κακοποιείτε τη Δημοκρατία για να κρατήσετε την εξουσία»
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή – Θύελλα αντιδράσεων για την απαίτηση των 151 ψήφων από τη ΝΔ
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: «Κακοποιείτε τη Δημοκρατία για να κρατήσετε την εξουσία»
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
«Στους δρόμους» οι εκπαιδευτικοί για διορισμούς και αναπληρωτές - Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου
Καταγγελίες για περικοπές σε μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών – Στάση εργασίας και κάλεσμα μαζικής συμμετοχής
«Στους δρόμους» οι εκπαιδευτικοί για διορισμούς και αναπληρωτές - Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουνίου