Thumbnail
ΕΘΝΟΣ

 

Ο περιορισμός των προσλήψεων νηπιαγωγών τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση των βάσεων στα συναφή πανεπιστημιακά τμήματα.
 
Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 νηπιαγωγοί περιμένουν στην… ουρά για να διοριστούν σε νηπιαγωγεία, ενώ οι προβλέψεις, τουλάχιστον για τον δημόσιο τομέα, είναι δυσοίωνες.
Αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής, υποχώρησαν την περσινή χρονιά στα περισσότερα από τα 9 τμήματα που λειτουργούν σε πανεπιστήμια της χώρας.
 
Εξαίρεση αποτέλεσαν δύο τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής η βάση σημείωσε μικρή άνοδο, φτάνοντας τα 16.647 μόρια.
Το τμήμα επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση 428 υποψήφιοι, ενώ οι θέσεις ήταν μόλις 99. Η βάση εισαγωγής στη σχολή Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας ανέβηκε σχεδόν 400 μόρια, φτάνοντας τα 16.816.
 
Στο σημερινό «Έθνος-Παιδεία» δάσκαλοι και καθηγητές θα ενημερωθούν σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση. Ειδικότερα θα μάθουν πότε οι εκπαιδευτικοί χάνουν το δικαίωμα προαγωγής και σε ποιες περιπτώσεις θα χαρακτηρίζεται ελλιπές το εκπαιδευτικό τους έργο.
 
Ακόμη, οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν όλες τις λεπτομέρειες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας, μέσω του οποίου μπορούν να οδηγηθούν χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ όσοι διακριθούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frouta
Αυτό είναι το ιδανικό φρούτο για άτομα άνω των 50: Βελτιώνει μνήμη και γνωστική λειτουργία
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο και να ενισχύσει τη μνήμη με το πέρασμα των χρόνων
Αυτό είναι το ιδανικό φρούτο για άτομα άνω των 50: Βελτιώνει μνήμη και γνωστική λειτουργία
banio.jpg
Αντίο στις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου: Η νέα τάση που αλλάζει τα σπίτια
Τα γυάλινα και ακρυλικά διαχωριστικά μπάνιου κερδίζουν έδαφος προσφέροντας ανθεκτικότητα, καθαριότητα και αισθητική
Αντίο στις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου: Η νέα τάση που αλλάζει τα σπίτια
φωτια
Συναγερμός στην Πάτρα για καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό - 3 φορές πάνω από το όριο
Επί τρεις φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας, οι ειδικοί συνιστούν παραμονή σε κλειστούς χώρους, χρήση καθαριστών αέρα και προστασία ευπαθών ομάδων
Συναγερμός στην Πάτρα για καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό - 3 φορές πάνω από το όριο