ΕΡΑ: Καταγγελία για την εγκύκλιο απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό‏
  Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με την  εγκύκλιο Φ.821/819Π/58713/Ζ1 με θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό το σχολικό έτος 2013-2014» , καλεί  τους ενδιαφερόμενους  να υποβάλουν αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση - Καταγγελία για την εγκύκλιο απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία αυτή γιατί:

Α.  Η  εγκύκλιος υπογράφηκε και στάλθηκε στις 26/04/2013,  την ημέρα δηλαδή που έκλειναν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Β. Στα σχολεία η εγκύκλιος αναγνώστηκε  τη Δευτέρα στις 13/05/2013  (ανάμεσα σε εκατοντάδες μέιλ που έρχονται τις μέρες των διακοπών)   με καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις,  την 14η  του Μάη.

Έτσι τα στενά έως ανύπαρκτα περιθώρια ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι που ενδιαφέρονταν  να χάσουν  το δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει παράταση για υποβολή νέων αιτήσεων για να μην συνεχίσουν να υπάρχουν υποψίες ότι εσκεμμένα επιλέχτηκε  το διάστημα μέσα στις γιορτές του Πάσχα για την έκδοση της εγκυκλίου για να  εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα άτομα και για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος πολλών συναδέλφων.

Επίσης καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει το αίτημα των συναδέλφων για παράταση της προθεσμίας  και τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων.

24/05/2013

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων