Thumbnail
ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία της ηγεσίας του υπ. Παιδείας και της Κυβέρνησης για τη μεθόδευση της πολιτικής επιστράτευσης

 

Αθήνα, 11.05.2013
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:174

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας ακόμα και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

O αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της, έχει -εδώ και καιρό- επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων, δεν έχει τέλος! Παράλληλα καταφεύγει στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης!

Η Κυβέρνηση επανειλημμένως επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίηση και την πολιτική επιστράτευση! Άλλοτε με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων κι άλλοτε καταφεύγοντας σε πολιτική επιστράτευση, ντύνοντας τους εργαζόμενους-απεργούς στο «χακί», προκειμένου να τους φιμώσει.

Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μ.Μ. Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!

Είναι πλέον φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι αποφάσεις για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση της ανεργίας, συνοδεύονται με την ένταση του αυταρχισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης και την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι επιλογές της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εκπαιδευτικούς, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο σχολείων και την παρά πέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

·        Καταγγέλλει την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, οδηγώντας συνειδητά τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

·        Θεωρεί ότι η Κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών ενώ η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας και την καλεί να μην προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις Εκπαιδευτικών -και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων- καθώς και στο κλείσιμο σχολείων.

·        Καταδικάζει τις αυταρχικές μεθόδους της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 

·        Επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης,  είναι η μαζική συλλογική δράση, η συνέχιση του αγώνα και η ένταση της πάλης για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τα συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει, εκτάκτως, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο.

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

google maps
Πώς να κρύψετε το αυτοκίνητο σας από το Street View σε λίγα βήματα
Παρότι η Google εφαρμόζει αυτόματα θάμπωμα σε πρόσωπα και πινακίδες, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια λεπτομέρεια ξεφεύγει και εμφανίζεται καθαρά.
Πώς να κρύψετε το αυτοκίνητο σας από το Street View σε λίγα βήματα
ΕΘΑΑΕ, Πανεπιστήμια
Webometrics: Βελτιώθηκε η παγκόσμια ακαδημαϊκή κατάταξη της Ελλάδας το 2021-2026
Ως συνδυαστικό αποτέλεσμα αυτών των ανακατατάξεων, η παγκόσμια κατάταξη της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά τρεις θέσεις (5 – 2 θέσεις), με αποτέλεσμα το...
Webometrics: Βελτιώθηκε η παγκόσμια ακαδημαϊκή κατάταξη της Ελλάδας το 2021-2026
νικος ο τυροπιτάς
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Νίκος ο τυροπιτάς» - Θλίψη στον Πανιώνιο και στη Νέα Σμύρνη
Ο «Νίκος ο τυροπιτάς» δεν θα είναι πια πίσω από τον πάγκο. Θα είναι, όμως, για πάντα εκεί: στις αναμνήσεις, στις παρέες, στις Κυριακές της Νέας...
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Νίκος ο τυροπιτάς» - Θλίψη στον Πανιώνιο και στη Νέα Σμύρνη