Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης": Aν θέλουν ας έρθουν κι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ! Εμείς το «8-2» δε θα το εφαρμόσουμε
Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»         Αρ.Πρωτ. 119

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                 Νέα Ιωνία 15/4/2013

Πληροφορίες Νινέττα Αλτάνη 6972008336

mail : [email protected]                                            Προς : Τα μέλη του Συλλόγου.

Θέμα : Aν θέλουν ας έρθουν κι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ! Εμείς το «8-2» δε θα το εφαρμόσουμε.

Νέο φόβο «σέρνουν» στα σχολεία διάφορα στελέχη της εκπαίδευσης. Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ και κυβέρνησης για το τι θα μας πάρουν, το πόσα θα μας πάρουν και για το πότε  θα μας πάρουν, παίρνουν την έκφρασή τους και μέσα στα σχολεία.  Η νέα φοβία «ακούει» στο όνομα «Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης» που περνάνε λέει κι ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Το «χαλάκι» για την αύξηση του ωραρίου μας στρώνεται με την καλλιέργεια του φόβου και της αποδοχής ότι «είναι νόμος το 8 με 2», όπως λένε κάποιοι  διευθυντάδες, προϊστάμενοι κλπ.

Τι κι αν ο νόμος, η ΔΟΕ, οι νομικοί της σύμβουλοι λένε ότι : «Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες.  Με τη λήξη του διδακτικού του ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι διδακτικό)’ (άρθρο 13 παρ. 8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές εκδηλώσεις,  ενημέρωση γονέων, κλπ, τήρηση βιβλίων του σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη. Επομένως ο εκπαιδευτικός δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο, ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη για να αποχωρήσει απ΄ αυτό» (Τα επισυνάπτουμε όλα αυτά).

Τι κι αν διαβεβαιώνει και η ΔΟΕ και ο ίδιος ο υφυπουργός ότι «δεν έχουν πάει ελεγκτές σε κανένα σχολείο σ΄ ολόκληρη τη χώρα» ! Κάποιοι παπαγάλοι έχουν λέει και συγκεκριμένα στοιχεία.

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. «Διατεταγμένη υπηρεσία», απ΄ άκρη σ΄ άκρη στη χώρα : «Το νου σας … θα έρθουν οι ελεγκτές».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καλεί τα μέλη του «να μην τσιμπάνε» σε τέτοιου είδους απειλές.

-      Το ωράριο καθορίζεται από νόμους που τους γνωρίζουμε καλύτερα απ΄ αυτούς που τους επικαλούνται. Το ποιο ωράριο θα εφαρμόσει ο κάθε συνάδελφος καθορίζεται από νόμους κι όχι από τις ορέξεις ή τις προθέσεις του κάθε διευθυντή ή επιθεωρητή «εναέριας κυκλοφορίας».

-      Το ωράριό μας είναι δεδομένο κι αδιαπραγμάτευτο, όπως κι όλες οι κατακτήσεις του κλάδου. Για κάθε απόπειρα παραβίασης του διδακτικού ή του εργασιακού ωραρίου, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Σύλλογο.

-      Η ενδεχόμενη επίσκεψη «ελεγκτών δημόσιας διοίκησης» κι ο «έλεγχός τους», αφορά μόνο στη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης. Αυτές έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν κι όχι τον κάθε συνάδελφο ατομικά.

-      Εννοείται ότι σε περίπτωση που υπάρξει πραγματικά ζήτημα έλευσης αξιολογητών και τρομοκράτησης συναδέλφων, με απόφαση του Συλλόγου να κάνουμε στάση εργασίας, κλείνουμε το σχολείο κι απαντάμε με όρους κινήματος.

Ας κοπιάσουν λοιπόν ! Και οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης και οι ελεγκτές … εναέριας κυκλοφορίας κι όποιος άλλος θέλει. Δε χρειάζεται άλλωστε να … «μας πιάσουν στα πράσα». Τους δηλώνουμε μόνοι μας, ότι το «8-2» εμείς δεν το εφαρμόζουμε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                 NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS