Σύλλογος ΠΕ "Ο Περικλής": Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας – Κήρυξη στάσης εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318

Αγ. Παρασκευή, 11 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 82

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

ΔΟΕ

Θέμα:  Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας – Κήρυξη στάσης εργασίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013)   που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι: «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...». Επιπλέον, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργειες του Υπουργείου με τη φράση : «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κλήθηκαν κατεπειγόντως να …απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη ! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής : Πρόκειται για απώλεια εκατοντάδων οργανικών θέσεων στη Β΄ Αθήνας και χιλιάδων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση : «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Επομένως, το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.

Στη σημερινή συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής, με αφορμή τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις, ο  κ. Γκίνης, , δήλωνε συνεχώς αναρμόδιος να διευκρινίσει ή να δεσμευθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου. Συνειδητά, υπηρετώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, προσπάθησε να  καθησυχάσει τους συναδέλφους κάνοντας το μαύρο άσπρο. Έφτασε στο σημείο να τους διαβεβαιώσει ότι το Υπουργείο δεν έχει την πρόθεση να καταργήσει οργανικές θέσεις αλλά να τις ανακατανείμει για να μπορέσουν όσοι συνάδελφοι είναι στην επαρχία να βρουν θέση στην Αθήνα!!! Ταυτόχρονα προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα παραπέμποντας σε άστοχους χειρισμούς κατώτερων υπαλλήλων του Υπουργείου και όχι στην πολιτική βούληση της ηγεσίας του.

Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και αλλά και τους  γονεϊκούς φορείς, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας και τις Ενώσεις γονέων, αποφασιστικά και ενωτικά να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 16 Απρίλη, 1μ.μ. (στάση μετρό Νερατζιώτισσα) με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου και  την καλύτερη δυνατή επιτυχία του, ο Σύλλογός μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις τελευταίες του ολοήμερου). Κηρύσσουμε μια επιπλέον ώρα εργασίας για όποιον-α συνάδελφο του ολοήμερου επιθυμεί να την αξιοποιήσει για να διευκολύνει τη συμμετοχή του.

Αγωνιζόμαστε για :

• Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά
  • Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News