ειδικη αγωγή
Έγινε με επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ΚΑΙ του Συλλόγου μας, στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, για το θέμα της οργανικότητας των σχολείων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤOY ΣΥΛΛΟΓOY Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

10/4/2013 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/4 ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ.

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Έγινε με επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ΚΑΙ του Συλλόγου μας, στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, για το θέμα της οργανικότητας των σχολείων. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος (εκτός απ΄ το δικό μας) οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Σωκράτης» (Μενιδίου, Αν. Αττικής), «Ρ. Ιμβριώτη» (Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού), «Μ. Παπαμαύρος»  (Ηλιούπολης),  Σαλαμίνας, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, η Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, και άλλα σωματεία εκπαιδευτικών.

Συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, κάτω απ΄ τα πανό των Συλλόγων τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν να μας προϋπαντήσουν … τα ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της περιφέρειας και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή των προέδρων των σωματείων να πάει στον περιφερειάρχη. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά από λίγο κι η επιτροπή μπήκε στο κτίριο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, ο περιφερειακός διευθυντής προσπάθησε ανεπιτυχώς να καθησυχάσει τους εκπροσώπους μας, ισχυριζόμενος ότι «δε μιλάμε για μειώσεις οργανικών αλλά για αυξήσεις», ότι «οι οργανικές θα μείνουν τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα», ότι «πρόκειται για λάθος μιας υπαλλήλου» και ότι «σας διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά ότι στην Αττική θα αυξηθούν οι οργανικές» κι ότι «θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο αν μειωθούν οι οργανικές στην Αττική». Παρά όλα αυτά … δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση, ούτε καν για ανάκληση της γνωστής εγκυκλίου. .

Επίσης, στο θέμα των κενών (που του τέθηκε κυρίως για τα σχολεία της Ανατ. Αττικής), είπε ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις».

Θεωρούμε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν «μια καλή αρχή» που δείχνει :

1.      Την αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων να μην  επιτρέψουν να διαλυθούν τα σχολεία.

2.     Την ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας και συσπείρωσης γύρω από τα σωματεία μας.

3.     Την ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΑΖΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 16/4/2013, στις 13:00 μ.μ. ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙ΄  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ – ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΙΝΗΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2013 ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ