Thumbnail
Συνέλαβαν ανήλικο μαθητή μπροστά στους συμμαθητές του.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν.Σμύρνη  την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων του συγκροτήματος.

Όπως καταγγέλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ οι αστυνομικοί συνέλαβαν ανήλικο μαθητή εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.
 
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).
 
Όπως επισημαίνει και η ανακοίνωση των καθηγητών η προκλητική επίδειξη πυγμής από την Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
alfavita.gr
 
Παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675

τηλ: 2109597711

e-mail: [email protected]

                                                  Καλλιθέα 12/2/2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την εισβολή της Αστυνομίας σε σχολείο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν. Σμύρνη, που με τέσσερις αστυνομικούς την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων του συγκροτήματος, συνέλαβε ανήλικο μαθητή, εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

Η προκλητική επίδειξη πυγμής από την Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους – με εντολή ή με ενέργεια – ασέλγησαν στο χώρο του σχολείου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποτρέψει αντίστοιχες αυταρχικές ενέργειες από τα όργανα της τάξης μέσα στα σχολεία και να διασφαλίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.  

       Η Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας                                       

       Μαρία Δανιήλ                                                       Μάκης Μαυρέλης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά με τις τσάντες τους σε δημοτικό σχολείο
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Σοκαριστική καταγγελία πατέρα: «Το παιδί ήταν ωχρό και δεν έλεγχε το χέρι του» – Τι έδειξε η διάγνωση του «Παίδων» και τι απαντά ο Δήμος
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
«Δεν είχα προσωπική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν με επέλεξε» - Η προσωπική διαδρομή «χωρίς πολιτικά "τζάκια"», οι θυσίες, τα δάκρυα της...
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
μαθητές για τα Τέμπη
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» φωνάζουν οι μαθητές για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην ΑΘήνα
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα