Έκτακτο επίδομα παιδιού: Πληρωμή έως 450 ευρώ πριν τελειώσει ο Αύγουστος – Οι δικαιούχοι

Ανακοινώσεις 0

Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τέσσερις μήνες, σχεδόν, έχουν περάσει από τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου προς τη ΔΟΕ, ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010, και ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Μπράτης Δημήτρης                                                                                   Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2013

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ          

[email protected]                             

http://www.mpratis.gr                            

τηλ. 6974750402 – 2103312790

fax: 2103246893               

Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας

των αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τέσσερις μήνες, σχεδόν, έχουν περάσει από τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου προς τη ΔΟΕ, ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010, και ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Όπως έχω επισημάνει, πολλές φορές, η διάταξη που υπάρχει στο άρθρο  9 παρ.2 του Ν.3848/2010 η οποία προβλέπει «…"... Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3...», δημιουργεί τεράστιες αδικίες, αφού συνάδελφοι μας αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2010 και μέχρι σήμερα κατατάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία από 1/7/2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία χάνεται και υπολογίζεται (ελάχιστα) μόνο μετά τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο οι συνάδελφοί μας που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις άκρες της χώρας να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία. Ο πλήρης δηλαδή παραλογισμός του συστήματος διορισμών.

Επειδή μέχρι τον Ιούνιο του 2013, που θα συνταχθούν οι νέοι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος είναι λίγος, υπάρχει η ανάγκη να κατατεθεί και να ψηφισθεί από τη Βουλή, άμεσα, η νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων κατά τη σύνταξη των νέων πινάκων των αναπληρωτών του 2013-14. 

Δημήτρης Μπράτης  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις