Thumbnail
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ορισμένα κρούσματα εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχουν σχέση με το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ.  ………………………………

Σχέδιο Απόφασης

ΈΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ορισμένα κρούσματα εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχουν σχέση με το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα:

Στο Μενίδι, αποσπάστηκε δάσκαλος στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία, Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ήταν για πολλά χρόνια υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο συνδικαλιστικής παράταξης, που φέρει τον τίτλο «Αντίπερα Όχθη» (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Στη Λάρισα, άλλη δασκάλα, αποσπάστηκε επίσης στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό Λάρισας, Αλεξόπουλο Χρυσοβαλάντη. Η συγκεκριμένη, προηγούμενα ήταν αποσπασμένη στα γραφεία του πρώην βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.

Δάσκαλος σε σχολείο του Κερατσινίου έστειλε απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Πλουμπίδης». Στο μήνυμα αυτό δήλωνε πως είναι χρυσαυγίτης και με ωμό αντικομμουνισμό, απειλούσε τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

Έξω οι φασίστες από τα σωματεία, από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό, αντικομμουνιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Στηρίζεται για το σκοπό αυτό, ποικιλόμορφα από το σύστημα, από το αστικό κράτος, από τη μεγαλοεργοδοσία.

Η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Για το λόγο αυτό, η Χρυσή Αυγή:

·         Απαιτεί να προχωρήσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να απασχοληθούν στο δημόσιο οι άνεργοι, με μοναδική αμοιβή το πενιχρό επίδομα ανεργίας, δηλαδή με μεροκάματο 14 ευρώ την ημέρα!

·         Λένε ακριβώς ότι έλεγε η Διαμαντοπούλου και ο τωρινός Υπουργός Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς: ότι «κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους…» και ότι «όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι το πρόβλημα αυτό είναι τόσο μεγάλο λόγω της κακής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού» (τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής στη βουλή).

·         Στήνει γραφεία ευρέσεως εργασίας και καλεί τους εργοδότες να προσλάβουν άνεργους, με μεροκάματα πείνας των 18 ευρώ την ημέρα, ανασφάλιστους. Την ίδια στιγμή, καλεί τους εργοδότες να απολύσουν ξένους εργάτες, χύνοντας το δηλητήριο του εθνικισμού και της διαίρεσης των εργατών, με κριτήριο το χρώμα, την φυλή, τη θρησκεία.

·         Ζητά οι μαθητές να γίνουν ανταγωνιστικοί («Ο Έλληνας μαθητής δεν είναι ανταγωνιστικός πουθενά. Και οι μετρήσεις στην Ευρώπη το αποδεικνύουν», τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής στη βουλή). Δηλαδή, ζητούν οι μαθητές να είναι φτηνοί, εύκολα προσαρμόσιμοι στις ανάγκες του κεφαλαίου. Ό, τι ακριβώς θέλει το σύστημα. Και αξιοποιούν για τον σκοπό αυτό τις εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ.

·         Χτυπά ανυπεράσπιστους ξένους εργάτες και την ίδια στιγμή δεν λέει κουβέντα για τα ξένα μονοπώλια, σαν αυτό της COSCO. Δεν λέει κουβέντα για τους έλληνες εφοπλιστές, που απαιτούν να πετάξουν έξω από τα καράβια τους έλληνες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για να προσλάβουν άλλους, αλλοδαπούς ή Έλληνες, με μισθούς πείνας, χωρίς ΣΣΕ, ασυνδικάλιστους.

·         Διεκδικεί νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, όπως το εφοπλιστικό και χαιρετίζει «την εθνική προσφορά των εφοπλιστών στην Ελλάδα και στην εθνική οικονομία»! Να σημειωθεί ότι οι έλληνες εφοπλιστές, που κατέχουν την πρώτη θέση παγκόσμια, πληρώνουν ετήσια φορολογία μικρότερη από όσα πληρώνουν οι φουκαράδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους! Είναι δε τόσο «πατριώτες» που σηκώνουν σημαίες ξένων χωρών, όπου απολαμβάνουν μηδενικής φορολογίας.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η ιδεολογία, οι θέσεις και η πρακτική της Χρυσής Αυγής στηρίζουν το σύστημα. Για το λόγο αυτό, δεν έχουν θέση στα σωματεία οι χρυσαυγίτες εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί αντίθετα έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να πούμε τα πράγματα με  το όνομά τους!

Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κομμάτων, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τον φασισμό.

Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε., που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, που επιτρέπει σε χώρες μέλη της Ε.Ε., να μπαίνουν οι ναζί στα σχολεία και να κάνουν μάθημα σε μικρά παιδιά (βλέπε Λετονία). Η εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. Για το λόγο αυτό, όρισε την 23η Αυγούστου σαν «ημέρα μνήμης των θυμάτων από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, από τον κομμουνισμό και το ναζισμό». Για το λόγο αυτό, μετέτρεψε την 9η Μάη, από ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών ενάντια στο ναζισμό (είναι η ημέρα που τελείωσε επίσημα ο Β’ παγκόσμιος Πόλεμος και υψώθηκε η σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ), σε ημέρα της Ε.Ε.

Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων ιστορίας που:

-  διαστρεβλώνουν βάναυσα την επιστημονική και ιστορική αλήθεια

-  αποκρύπτουν ή παραχαράσσουν το ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την ιστορία της αντίστασης του λαού μας

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής, θα αποκαλύπτεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Να διαγραφούν οι φασίστες από τα σωματεία.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

viasmos-kopela.jpg
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
Της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
Έμπαινε φρένο στη συντήρηση επειδή ήταν αυθαίρετο
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
amvrosios_5.jpg
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό
Ο πρώην μητροπολίτης υποστηρίζει ότι «κυκλοφορεί» στο Άγιο Όρος μια πρόβλεψη για χιλιάδες νεκρούς λόγω σεισμού από την Αταλάντη ως απάντηση του Θεού...
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό