ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις
ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

           ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                               Πειραιάς, 1/12/2012

        Κολοκοτρώνη 6                                                 Αρ.Πρωτ: 96

        Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                   Προς: - Εκπαιδευτικούς

        e-mail : [email protected]                                                     του ΠΥΣΔΕ Πειραιά

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ  Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  4/12 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική της Γ.Σ. την Τρίτη  4 Δεκέμβρη ώρα 10π.μ. στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλα, στην Καστέλα. Τη μέρα αυτή δίνεται η καθιερωμένη άδεια, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη Γ.Σ..

Το κεκτημένο αυτό δικαίωμα προσπαθεί φέτος να καταργήσει η Διευθύντρια  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μανδαλή Ε, ανασύροντας αραχνιασμένα και άσχετα με το θέμα («περί διοικητικής αποκέντρωσης») Βασιλικά Διατάγματα του 1955 και 1970! Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη Διευθύντρια  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, γιατί με το σχετικό έγγραφό της βάζει εμπόδια, στρέφεται κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κατά της συνδικαλιστικής δράσης.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται και δεν πρέπει να ενημερώσει κανέναν Διευθυντή για το τι θα κάνει στις 4/12, να ενημερώσει δηλαδή για τη σχέση του με το σωματείο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν πρόκειται να δώσει βεβαιώσεις παρουσίας στη Γ.Σ. και ούτε πρόκειται να ενημερώσει  κανέναν για το ποιοι παρευρέθησαν στη Γ.Σ.

Στις 4 Δεκέμβρη τα σχολεία μένουν κλειστά. Η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας είναι η μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ.

                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

                                                                        Ο ΠΡΟ ΕΔΡΟΣ                      

                                                  ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑΣ               

 

  ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                            Πειραιάς, 1/12/2012

  Κολοκοτρώνη 6                                                                             Αρ.Πρωτ:94    

  Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                                Προς: Εκπαιδευτικούς των σχολείων                                                                                        

  e-mail : [email protected]                                                                                  Του ΠΥΣΔΕ Πειραιά

  www.elmepeiraia.gr                                                          

   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗN KATAΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

1) ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Δευτέρα 3/12  12:30 στην Πλ. Κοραή και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (για την επιτυχία της συγκέντρωσης το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας).

2) Επίσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ. , για την οποία έχει προκηρύξει την ίδια μέρα τρίωρη στάση (11π.μ.-2μ.μ. και 2-5.μ.μ. ;Όσα σχολεία χρειάζονται πούλμα για την μετακίμησή τους στο Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσουν έγκαιρα. Να γίνει συνεννόηση με τους γονείς.)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τις εκατοντάδες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών που συμμετείχαν μαζικά  στη μεγάλη πορεία και συγκέντρωση (7η  κινητοποίηση)  την Πέμπτη  29/11 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, διεκδικώντας να μη γίνει καμία συγχώνευση τμήματος. Καταγγέλλουμε την απουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κουμέντου I., ο οποίος, αν και είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα, προφασίστηκε λίγο πριν τη συγκέντρωση προγραμματισμένη δουλειά. Καταγγέλλουμε επίσης την προκλητική παρουσία ΜΑΤ κι αστυνομίας έξω από τα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, την “προστασία” των οποίων θεωρεί απαραίτητη ο Περιφερειακός Διευθυντής σε όλες τις εκεί συγκεντρώσεις μας.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συναντήθηκε τελικά με τον αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, k. Αναστόπουλο, που αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δε θα γίνουν συμπτύξεις, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι  οι συμπτύξεις γίνονται με πρόταση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Επειδή οι απαντήσεις του, όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, δεν ικανοποίησαν, και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, επιμένουμε και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.

Διεκδικούμε:

  • να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο  - έως 20 μαθητές ανά τμήμα
  • να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών - αύξηση των δαπανών για την παιδεία

Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις υποχρέωσαν τη Διοίκηση (Περιφέρεια –Διεύθυνση Δ/θμιας) να εγκαταλείψει τα αρχικά της σχέδια για 100 συμπτύξεις και ,σύμφωνα με τα όσα έχει πει ως τώρα στους φορείς η Διευθύντρια Δ/θμιας,  να περιορίσει τα σχέδιά της σε 7 τμήματα στα Γυμνάσια και 4 στα ΓΕΛ.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί δήθεν να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια), και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του έως 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Η σύμπτυξη  τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, μαθητές και  εργαζόμενους. Γι’ αυτό καλούμε:

1)   ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ στις 12:30μ.μ.

2) Επίσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ. , για την οποία έχει προκηρύξει την ίδια μέρα τρίωρη στάση (11π.μ.-2μ.μ. και 2-5.μ.μ.)

                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ 

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                              

                                ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑΣ                                                                     

 

best of network

σχετικά άρθρα

Χαλάνδρι: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του πτώματος; Δολοφονία δείχνουν τα στοιχεία
Χαλάνδρι: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του πτώματος; Δολοφονία δείχνουν τα στοιχεία
Τι λέει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας - Δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης - Στο σημείο ιατροδικαστής
Χαλάνδρι: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του πτώματος; Δολοφονία δείχνουν τα στοιχεία