Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού: Για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                         Αίγινα , 18/11/2012

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Θ. Αγαπητό και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυραντζόπουλο, που συνελήφθησαν αναίτια στην παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη. Οι προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φυσικό να προκαλούν την αγανάκτηση και την αντίδραση του τμήματος των εργαζομένων που στέλνεται στον καιάδα της ανεργίας και καταστρέφεται εργασιακά, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας , όπου μέσα σ’ αυτά κυριαρχικό ρόλο έχουν οι γερμανικές τράπεζες. 

   Οι δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου αποσκοπούσαν στην ενεργοποίηση του καθεστώτος των απολύσεων από τον Δημόσιο Τομέα που νομοθετήθηκαν με το Μνημόνιο ΙΙΙ , αρχίζοντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Καταδικάζουμε τον τρόπο σύλληψης του Θ. Αγαπητού από την Αστυνομία,  που στην ουσία ήταν απαγωγή μέσα από το χώρο εργασίας του , το σχολείο,  την ώρα λειτουργίας του. Η σύλληψη έγινε την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου , αναβιώνοντας τις τρομοκρατικές πρακτικές της χούντας.

   Όλο και περισσότερο η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου και του ευρωμονόδρομου κατρακυλά στον ακραίο αυταρχισμό , στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στην βάναυση καταστολή , προκειμένου , μέσα από το φόβο και την τρομοκρατία , να επιβάλει την πολιτική της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Στοχοποιούν εργατικές κινητοποιήσεις και προσωπικά κοινωνικούς αγωνιστές και πιστεύουν ότι με τον αυταρχισμό και το φόβο θα σταματήσουν τις αντιστάσεις στην πολιτική του μνημονιακού κανιβαλισμού. Γελιούνται , αν νομίζουν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

    Δηλώνουμε ως Σύλλογος την αμέριστη συμπαράστασή μας και στους τρεις  κατηγορουμένους και ζητάμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

   Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική του ακραίου αυταρχισμού και της καταστολής των κοινωνικών αγώνων.

    Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα της δίκης των αγωνιστών στο  ώστε η συμπαράσταση να πλαισιωθεί απ’ όλο και περισσότερους συναδέλφους.                

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 Ο                                                                                                                   Η

      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       

      ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                           ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νικος
Σκάνδαλο με την περιουσία Σεργιανόπουλου: Υποψία πλαστότητας στη διαθήκη του αδελφού του
Γραφολογική εξέταση φέρνει στο φως πιθανή πλαστογραφία, ενώ συγγενείς και αρχές ερευνούν την εκμετάλλευση των κληρονομικών στοιχείων
Σκάνδαλο με την περιουσία Σεργιανόπουλου: Υποψία πλαστότητας στη διαθήκη του αδελφού του
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ για Ελβετία: «Αύξησα τους δασμούς γιατί δεν μου άρεσε ο τόνος της συνομιλίας»
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγεί ότι η επιθετική αλληλεπίδραση με μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου οδήγησε στην αύξηση των δασμών στο 39%
Τραμπ για Ελβετία: «Αύξησα τους δασμούς γιατί δεν μου άρεσε ο τόνος της συνομιλίας»
μητσοτακης
Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις»
Οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας συμφωνούν στην ανάγκη άρσης απειλών και επίλυσης των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα
Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις»
ζελεδακια
Συναγερμός για «μαγικά» ζελεδάκια: Κοπέλα στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προϊόντα με μουσκιμόλη που κυκλοφορούσαν σαν κανονικά γλυκίσματα, προειδοποιώντας για σοβαρούς κινδύνους
Συναγερμός για «μαγικά» ζελεδάκια: Κοπέλα στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση