Thumbnail

 Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.E.

Δελτίο τύπου για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας. 
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.
  • Καλούμε όλο το λαό, στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.

 Από το Δ.Σ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθητή
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου
Συνάντηση με νόημα: Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε μαθητή Ειδικού Σχολείου – «Με συγκίνησε» η επιστολή του
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου
Βιασμός
Φρίκη στον Βόλο: Γονείς βασάνιζαν τα παιδιά τους - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο
Σοκ στον Βόλο: Γονείς στο εδώλιο για κακοποίηση των παιδιών τους - Τι ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου τους
Φρίκη στον Βόλο: Γονείς βασάνιζαν τα παιδιά τους - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο
Βουλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 13 βουλευτές της ΝΔ – Ζητείται άρση ασυλίας
Ποιοι είναι οι 13 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα, Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στη νέα δικογραφία
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 13 βουλευτές της ΝΔ – Ζητείται άρση ασυλίας