Thumbnail
Oι χωροφύλακες αρχίζουν τις συλλήψεις στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς!

 

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012:

Oι χωροφύλακες αρχίζουν τις συλλήψεις στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς!

Από αλλού το περιμέναμε: Από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α, τους επίγονους της Βέρμαχτ και της Απριλιανής Χούντας, περιμέναμε προκλήσεις στα σχολεία με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από αλλού το βρήκαμε: Από τους ασφαλίτες της συγκυβέρνησης, της σύγχρονης χούντας της Τρόικας, που εισέβαλαν στη γιορτή του Πολυτεχνείου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν μπροστά στους μαθητές του το σ/φο  δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, γνωστό για τις συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό κίνημα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, επειδή την προηγούμενη συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα συνελήφθησαν και δημοτικοί υπάλληλοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης,  ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Οι συνάδελφοι κρατούνται όλοι σε άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγούνται στο αυτόφωρο, με κατηγορίες βγαλμένες από το μαύρο παρελθόν των πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων.

Αυτή η ενέργεια, στοχεύει κατευθείαν στο να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζόμενων να αγωνίζονται, καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικών ελευθεριών, τρομοκρατεί κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, αναβιώνει τα έκτακτα στρατοδικεία-εργατοδικεία και αποδεικνύει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο μιας πανικόβλητης κυβέρνησης–αχυρανθρώπων της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, που με βία και φασισμό πάει να επιβάλλει τη σιωπή των αμνών, στη μεγάλη σφαγή των εργαζομένων την εποχή των Μνημονίων.

 Οι ευθύνες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την επαίσχυντη επιχείρηση δίωξης και κατατρομακράτησης των συναδέλφων μας και όλων των εργαζομένων είναι τεράστιες. Το κράτος του δικαίου των δανειστών δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα και προκαλεί  ανήμερα της 17 Νοέμβρη με πολιτικές διώξεις. Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ εγκαθιδρύει πλέον ένα καθεστώς πολιτικής εκτροπής και άγριας κοινωνικής λεηλασίας.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διαλέξουν τώρα όχθη με τους εργαζόμενους,  τους αγώνες και τους αγωνιστές. Δεν μπορούν να κρύβονται, όταν οι χωροφύλακες αρχίζουν τις συλλήψεις στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς. Ποιον εκπροσωπούν; Τους εργαζόμενους που στενάζουν και απολύονται, ή τα μνημόνια τους ασφαλίτες και τους πραίτορες του Φούχτελ;

Ούτε οι αγώνες μας ούτε το φρόνημά μας θα καμφθούν όμως! Είναι αναγκαίο τώρα ένα πλατύ αγωνιστικό ρεύμα αλληλεγγύης που να  αγκαλιάσει  τους συναδέλφους μας που διώκονται και να τσακίσει την καταστολή και την τρομοκρατία. Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στους δρόμους, στις συγκρούσεις, στις απεργίες-λουκέτο παντού,  για να διώξουμε τους ληστές και να ανατρέψουμε την πολιτική τους.  Να δυναμώσουμε ό,τι το καθεστώς θέλει να υποστείλει!

  • Να απελευθερωθούν τώρα οι συνάδελφοι Αγαπητός, Κυρατζόπουλος, Αρβανίτης
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον τους.
  • Οι αγώνες δεν διώκονται – η τρομοκρατία δε θα περάσει
  • Κάτω η Χούντα Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ
  • Ψωμί Παιδεία Ελευθερία

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά