Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω
Erasmus+: Το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω στην Ουγγαρία

Το Εσπερινό Γενικό λύκειο Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο “Getting to know European Cultural Values along Religions” και με αριθμό σχεδίου 2023-1-HU01-KA220-SCH-000161233, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, βρέθηκε, με έξι μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικούς, στις πόλεις Βουδαπέστη και Kisújszállás της Ουγγαρίας, από τις 6 έως τις 12 Απριλίου 2025, ολοκληρώνοντας την τελευταία προγραμματισμένη κινητικότητα του σχεδίου αυτού.

Στην δραστηριότητα, που φιλοξενήθηκε και οργανώθηκε υποδειγματικά από το συντονιστικό σχολείο (Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda) της Ουγγαρίας, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουντις βασικές αρχές του Καλβινιστικού δόγματος, της λεγόμενης «Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης» που είναι το θρήσκευμα της πλειονότητας των κατοίκων της βορειοανατολικής πλευράς της Ουγγαρίας. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν  στην προτεσταντική εκκλησία του Kisújszállás, στην Μεγάλη Εκκλησία του Debrecen αλλά και στην περίφημη Καθολική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στη Βουδαπέστη, στην Εβραϊκή Συναγωγή και στην εκκλησία του Ματθαίου στην πλευρά της Βούδας.

Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής οι μαθητές συμμετείχαν σε παρουσιάσεις σχετικές με τα σημαντικότερα πασχαλινά έθιμα του Χριστιανισμού και ολοκλήρωσαν την κατασκευή μινιατούρας της εκκλησίας της πόλης του Kisújszállás, που αποτελεί μέρος των παραδοτέων προϊόντων του σχεδίου.

Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Κατά τη διαμονή τους στη Βουδαπέστη επισκέφθηκαν επίσης το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το Κάστρο της Βούδας, την πλατεία των Ηρώων, το κάστρο Vajdahunyadvár και το νησί της Μαργαρίτας.

Κατά γενική ομολογία η δραστηριότητα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες/ουσες οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία αφενός να γνωρίσουν την κουλτούρα, τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και τα έθιμα του Ουγγρικού λαού και αφετέρου να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν προβληματισμούς.

Με την μετακίνηση αυτή ολοκληρώνεται με επιτυχία άλλο ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω.

Το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους, τόσο αυτούς που συμμετείχαν όσο και αυτούς που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος και υπόσχεται να συνεχίσει τη δραστηριοποίηση του στο χώρο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με νέα εγχειρήματα.

Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω
Erasmus+

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει η λέξη "γκοβέρνο" και από πού προέρχεται
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις με ιδιαίτερη ιστορία και ξεχωριστή εκφραστική δύναμη, πολλές από τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον συχνά...
Τι σημαίνει η λέξη "γκοβέρνο" και από πού προέρχεται
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού: «Χτίζουμε πολιτική εναλλακτική» - Προανήγγελλε τη δημιουργία κόμματος (vid)
Κατηγορηματικό «όχι» σε συνεργασίες με το παλιό πολιτικό σύστημα και με τον Αλέξη Τσίπρα – «Χρειαζόμαστε μια πραγματική εναλλακτική»
Καρυστιανού: «Χτίζουμε πολιτική εναλλακτική» - Προανήγγελλε τη δημιουργία κόμματος (vid)
αρχαιολογικοι χωροι
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη επέκταση και αναβάθμιση της ιστορίας του
Ομόφωνο «πράσινο φως» από τα ανώτατα συμβούλια του ΥΠΠΟ – Νέοι εκθεσιακοί χώροι, δημόσιο πάρκο και πλήρης τεχνικός εκσυγχρονισμός
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη επέκταση και αναβάθμιση της ιστορίας του
εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Μπόνους παραγωγικότητας έως 2.000 ευρώ για περίπου 25.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2025
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των στόχων πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Μπόνους παραγωγικότητας έως 2.000 ευρώ για περίπου 25.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2025