kosteas_geitonas
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΙΕΛΕ, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί μια ακόμη τέτοια συνεργασία του συγκεκριμένου Group με ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστείων.

Μετά από τους προβληματισμούς που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την συνεργασία της Σχολής Μωραΐτη με το fund «Inspired Education Group», η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της σχολιάζει τη νέα συνεργασία της Inspired Education Group με το CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) που ανακοινώθηκε χτες.

Οπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ, είναι η δεύτερη συμφωνία που συνάπτει το fund με ελληνικό ιδιωτικό σχολείο, μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με τη Σχολή Μωραΐτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί μια ακόμη τέτοια συνεργασία του συγκεκριμένου Group με ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστείων.

Η διοίκηση του σχολείου, ορθώς κατά την εκτίμησή της ΟΙΕΛΕ, προχώρησε χθες σε δια ζώσης ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη συνεργασία. Υπήρξαν ερωτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα εργασιακά ζητήματα. Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν στο ίδιο πλαίσιο που κινήθηκε η απάντηση της Σχολής Μωραΐτη στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ. Το διοικητικό καθεστώς παραμένει αναλλοίωτο, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα είναι στο τιμόνι του σχολείου και τα εργασιακά δεν θα μεταβληθούν, αντιθέτως θα υπάρξουν οικονομικά και επαγγελματικά κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς.

Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί προσεκτικά τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλες συνεργασίες ιδιωτικών σχολείων με funds. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι μας είναι αδιάφορο το ποιοι είναι στην διοίκηση των σχολείων.

 Αυτό που ενδιαφέρει την ΟΙΕΛΕ είναι η προστασία του αγαθού της εκπαίδευσης, η τήρηση της νομιμότητας, ο σεβασμός στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η θωράκιση συνθηκών ισονομίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής προέλευσης.

Αν τέτοιες συνεργασίες δώσουν έμφαση στην εκπαιδευτική καινοτομία και στις διεθνείς συνεργασίες με την παροχή κινήτρων στους εκπαιδευτικούς και με κεντρικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, θα τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Αν όμως η στόχευση οικονομικών γιγάντων που επενδύουν στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδεις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα με σκοπό την αλλοίωση των συνθηκών ισονομίας και ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία των νέων ανθρώπων, ή την περαιτέρω εργασιακή εξαθλίωση των συναδέλφων μας, τότε θα βρουν απέναντί τους τον κόσμο της εκπαίδευσης και την κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kiranakis.jpg
Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος, οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξάνονται»
«Θα επιχειρήσουμε συγκράτηση τιμών», λέει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αλλά προειδοποιεί «αν η σύρραξη μεγαλώσει, έρχονται δυσκολίες»
Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος, οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξάνονται»
σφετσας
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ και θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα
ptisi.jpg
ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση από Ντουμπάι για Έλληνες με κατοικίδια – Λίγες οι θέσεις
Το υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει πτήση για Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλιώς λόγω των ζώων τους — Περιορισμένες θέσεις και...
ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση από Ντουμπάι για Έλληνες με κατοικίδια – Λίγες οι θέσεις