kosteas_geitonas
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΙΕΛΕ, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί μια ακόμη τέτοια συνεργασία του συγκεκριμένου Group με ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστείων.

Μετά από τους προβληματισμούς που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την συνεργασία της Σχολής Μωραΐτη με το fund «Inspired Education Group», η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της σχολιάζει τη νέα συνεργασία της Inspired Education Group με το CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) που ανακοινώθηκε χτες.

Οπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ, είναι η δεύτερη συμφωνία που συνάπτει το fund με ελληνικό ιδιωτικό σχολείο, μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με τη Σχολή Μωραΐτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί μια ακόμη τέτοια συνεργασία του συγκεκριμένου Group με ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστείων.

Η διοίκηση του σχολείου, ορθώς κατά την εκτίμησή της ΟΙΕΛΕ, προχώρησε χθες σε δια ζώσης ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη συνεργασία. Υπήρξαν ερωτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα εργασιακά ζητήματα. Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν στο ίδιο πλαίσιο που κινήθηκε η απάντηση της Σχολής Μωραΐτη στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ. Το διοικητικό καθεστώς παραμένει αναλλοίωτο, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα είναι στο τιμόνι του σχολείου και τα εργασιακά δεν θα μεταβληθούν, αντιθέτως θα υπάρξουν οικονομικά και επαγγελματικά κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς.

Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί προσεκτικά τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλες συνεργασίες ιδιωτικών σχολείων με funds. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι μας είναι αδιάφορο το ποιοι είναι στην διοίκηση των σχολείων.

 Αυτό που ενδιαφέρει την ΟΙΕΛΕ είναι η προστασία του αγαθού της εκπαίδευσης, η τήρηση της νομιμότητας, ο σεβασμός στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η θωράκιση συνθηκών ισονομίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής προέλευσης.

Αν τέτοιες συνεργασίες δώσουν έμφαση στην εκπαιδευτική καινοτομία και στις διεθνείς συνεργασίες με την παροχή κινήτρων στους εκπαιδευτικούς και με κεντρικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, θα τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Αν όμως η στόχευση οικονομικών γιγάντων που επενδύουν στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδεις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα με σκοπό την αλλοίωση των συνθηκών ισονομίας και ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία των νέων ανθρώπων, ή την περαιτέρω εργασιακή εξαθλίωση των συναδέλφων μας, τότε θα βρουν απέναντί τους τον κόσμο της εκπαίδευσης και την κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ο κατά Ζαχαράκη «διεθνής εκπαιδευτικός κόμβος» και η πραγματική εικόνα των πανεπιστημίων
«Τα στοιχεία δεν περιγράφουν την πραγματικότητα των πανεπιστημίων, αλλά μια  κατασκευασμένη εικόνα που διογκώνει επιλεκτικά μεγέθη και αποσιωπά τα...
Ο κατά Ζαχαράκη «διεθνής εκπαιδευτικός κόμβος» και η πραγματική εικόνα των πανεπιστημίων
ΑΣΕΠ, αίθουσα, σχολική τάξη σε σχολείο
ΕΔΕ για τον θάνατο διευθύντριας σχολείου - Αντικρουόμενες μαρτυρίες για το εργασιακό περιβάλλον
Συγκλονισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα για την απώλεια της διευθύντριας του 57ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
ΕΔΕ για τον θάνατο διευθύντριας σχολείου - Αντικρουόμενες μαρτυρίες για το εργασιακό περιβάλλον
εφκα
Στον εισαγγελέα ο 89χρονος μετά τους πυροβολισμούς – «Ήταν πράξη απελπισίας»
Σοκ από το περιστατικό σε Κεραμεικό και Λουκάρεως – Οι δηλώσεις του δράστη και το ιστορικό της υπόθεσης
Στον εισαγγελέα ο 89χρονος μετά τους πυροβολισμούς – «Ήταν πράξη απελπισίας»