taksi
«Εμείς, ως γονείς, θα στηρίξουμε τις επιλογές των παιδιών μας και καλούμε την Πολιτεία να σταθεί δίπλα και όχι απέναντι στα παιδιά»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει ότι δεν έλαβαν έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το ΥΠΑΙΘA θα στερήσει από τα παιδιά την πρόσβαση σε ειδικότητες που έχουν επιλέξει και τους δίνουν διέξοδο για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση τους και ζητάμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των παραπάνω ειδικοτήτων», τονίζουν οι γονείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε ότι δεν έλαβαν έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων :

 • στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής α) ειδικότητα Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού & β) νέα ειδικότητα Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

 • στο 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής η ειδικότητα Αργυροχρυσοχοΐας

 Τεράστια έκπληξη, αγωνία, αγανάκτηση και απογοήτευση προκλήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αφού:

 • Τα ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής πληρούν τις προδιαγραφές, διαθέτουν τον εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές

 • Το ΥΠΑΙΘ φέτος προμήθευσε το σχολείο με τεχνολογικό εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ όπως προσομοιωτή πλοίων για να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία στον τομέα των ναυτικών

 • Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού & Αργυροχρυσοχοΐας σε άλλο ΕΠΑΛ στο βόρειο ανατολικό τμήμα της Αττικής και τα παιδιά θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα από τα σπίτια τους για να φτάσουν σε κάποιο ΕΠΑΛ με αυτήν την ειδικότητα

 • Η ειδικότητα Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου εγκρίθηκε μόλις πριν λίγους μήνες, στα τέλη της σχολικής χρονιάς, και δεν πρόλαβε καν να λειτουργήσει.

Η αγωνία των παιδιών μας είναι τεράστια και νοιώθουν απογοήτευση και ματαίωση για τις επιλογές τους σε αυτό το στάδιο της ζωής τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το ΥΠΑΙΘ θα στερήσει από τα παιδιά την πρόσβαση σε ειδικότητες που έχουν επιλέξει και τους δίνουν διέξοδο για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση τους και ζητάμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των παραπάνω ειδικοτήτων.

Εμείς, ως γονείς, θα στηρίξουμε τις επιλογές των παιδιών μας και καλούμε την Πολιτεία να σταθεί δίπλα και όχι απέναντι στα παιδιά.

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε στην ικανοποίηση του αιτήματός μας για τη λειτουργία των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

athitismos-treximo.jpg
Τρέξιμο και λίπος: Τι κάνετε λάθος και γιατί δεν χάνετε κιλά
Το τρέξιμο είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές άσκησης και καίει θερμίδες, όμως η απώλεια λίπους εξαρτάται από τον τρόπο που τρέχετε.
Τρέξιμο και λίπος: Τι κάνετε λάθος και γιατί δεν χάνετε κιλά
σπαρτη γυναικα
Αρχαία Σπάρτη: Γιατί παρακολουθούσαν γυμνές οι γυναίκες ενώ οι άνδρες έβλεπαν
Στην Αρχαία Σπάρτη, η εκπαίδευση των γυναικών ήταν υποχρεωτική και σε ορισμένα μαθήματα πραγματοποιούνταν γυμνές, υπό την επίβλεψη ανδρών πολιτών.
Αρχαία Σπάρτη: Γιατί παρακολουθούσαν γυμνές οι γυναίκες ενώ οι άνδρες έβλεπαν
Χαρτί υγείας
Χαρτί υγείας: Οι νέες επιλογές που καθαρίζουν καλύτερα και μειώνουν τα απόβλητα
Νέες και παραδοσιακές μέθοδοι, όπως ο μπιντές, τα ηλεκτρονικά καθίσματα λεκάνης με πλύση και τα επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια, φέρνουν πιο καθαρή,...
Χαρτί υγείας: Οι νέες επιλογές που καθαρίζουν καλύτερα και μειώνουν τα απόβλητα