aksiologisi
Παρέμβαση στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12 μ.μ.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει «τις τρομοκρατήσεις» των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας επειδή δεν «συμπράττουν στην αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν χαρακτηριστικά ότι: «Η νέα εγκύκλιος προφανώς και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να της χαλάμε τα σχέδια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με έγγραφό του στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ Ι. Κατσαρός ξεπερνά και τον πιο κακό εαυτό του στις απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά. Η νέα εγκύκλιος προφανώς και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να της χαλάμε τα σχέδια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι απειλές που κραδαίνει ο ΓΓ του Υπουργείου αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που κατά τη γνώμη του δεν «συμπράττουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Επιβεβαιώνεται περίτρανα ακόμα μια φορά, ότι αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την Κυβέρνηση. Γνωρίζει καλά, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο ΓΓ, ότι ο κλάδος δίνει συντεταγμένο αγώνα στη βάση των συλλογικών μας αγωνιστικών και απεργιακών αποφάσεων.

Και όλα αυτά την ώρα που του ΥΠΑΙΘΑ απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 23-24 μαθητές με πληθώρα γνωματεύσεων κ.α.

Ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι. Δεν θα περάσει!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά κ.α., απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των παράνομων και απεργοσπαστικών απειλών του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ.

Οι ΕΛΜΕ οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με απαίτηση να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ! ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;