«Συνδέσου και Μείνε Υγιής»: Αύριο η τελική εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας Π.Ε Αχαΐας
Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής» 400 μαθητές Δημοτικού και 22 εκπαιδευτικοί από 8 Σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν την Τελική Εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με τίτλο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής», την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στο αμφιθέατρο του ΜΕΤ Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα. 

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής» 400 μαθητές Δημοτικού και 22 εκπαιδευτικοί από 8 Σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχ. Πατρών (Στρούμπειο), 45ο , 47ο, 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 9ο Δημοτικό Σχ. Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στην τελική εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, ψηφιακές δημιουργίες e-book, escape rooms, θεατρικά & μουσικοκινητικά δρώμενα, ταινίες μικρού μήκους με μηνύματα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. 

Απώτερος σκοπός του Δικτύου «Συνδέσου & Μείνε Υγιής», ήταν η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για το Διαδίκτυο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην υγεία όπως ο εθισμός, ο εκφοβισμός, η αποξένωση, ο μη σεβασμός της προσωπικότητας, της ιδιωτικότητας, του απόρρητου και των προσωπικών δεδομένων των ατόμων. Παράλληλα,   υπογραμμίστηκαν και οι θετικές επιπτώσεις της ορθής χρήσης του Διαδικτύου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
apospaseiskpeiathy.jpg
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση για αποσπάσεις - Ενημέρωση του αιρετού Τ. Ρουμπή
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας